Beşiktaş Balmumcu'da oto galeride çıkan yangında 15 araç hasar gördü
Beşiktaş Balmumcu Mahallesi Barbaros Bulvarı üzerindeki 4 katlı binanın giriş katında bulunan oto galeride gece saatlerinde yangın çıktı. Yangının, park halindeki bir otomobilde başladığı ve alevlerin hızlıca diğer araçlara sıçrayarak yayıldığı bildirildi.
Müdahale ve olay yerindeki durum
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri caddeyi trafiğe kapatıp güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Ekiplerin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucunda alevler kontrol altına alındı ve soğutma çalışmasının ardından yangın tamamen söndürüldü.
Yangında toplam 15 otomobil büyük ölçüde hasar aldı. Ayrıca oto galerinin bulunduğu binanın dış cephesinde de kısmi yanma tespit edildi.
Hasar ve soruşturma
Olayda meydana gelen zararın yaklaşık 100 milyon lira olduğu yetkililerce belirtildi. Olay yerine olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi ve polis tarafından başlatılan soruşturmada yangının çıkış sebebi olarak kundaklama şüphesi üzerinde duruluyor. Yetkililer yangın ve kundaklama şüphesiyle ilgili incelemelerine devam ediyor.
Değerlendirme
Olay, oto galerilerinde ve benzeri ticari araç park alanlarında yangın güvenliği, risk yönetimi ve sigorta süreçlerinin önemini bir kez daha gösterdi. Yetkili kurumların yapacağı inceleme sonuçlanıncaya kadar olayın kesin nedeni açıklanmış olmayacaktır; soruşturma raporları hasarın nihai boyutunu ve sorumlulukları belirleyecektir.
BEŞİKTAŞ'TA ARAÇ KİRALAMA ŞİRKETİNDE ÇIKAN YANGINDA YAKLAŞIK 100 MİLYON DEĞERİNDE 15 ARAÇ ALEVLERE TESLİM OLDU: KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ ÜZERİNDE DURULUYOR