Berhan Şimşek, CHP'nin Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkan Adaylığı İçin İddialarda Bulundu
Eski İstanbul Milletvekili ve oyuncu Berhan Şimşek, CHP'nin 21. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkan adaylığı için yeterli imzaya ulaştığını ancak divanın başvurusunu kabul etmediğini öne sürdü. Şimşek, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen kurultay sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Partiye 45 yılını vermiş bir üye olarak, genel başkanlık için aday olmaya karar verdiğine vurgu yapan Şimşek, "Dün akşamdan beri yaşadığımız, imzaları topluyoruz, bir saat geçiyor, 5 imza, 6 imza geri çekiliyor. Büyük baskı altında kalıyoruz" dedi.
Adaylık Başvurusunun Reddedilmesi
Genel başkan adaylığı için 97 imza topladığını, ancak adaylık başvurusunu yapamadığını ifade eden Şimşek, 4-5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı'nda listelerin Başkanlık Divanı'na 4 saat sonra verildiğini öne sürdü. Bu durumun hızlandırılmış bir kurultay süreci olduğunu belirten Şimşek, "15 gün önce kurultay kararı alıyoruz. 10 gün tatil, 3 gün bayram var. Nasıl yarışacak adaylar? Çok üzgünüm," şeklinde konuştu.
Tek Aday ve Blok Liste Eleştirisi
Şimşek, tek aday ve blok liste ile yapılan seçimlerin yanlış olduğunu vurgulayarak, "CHP kimsenin holdingi değildir, CHP örgütü kimsenin marabası değildir" dedi. Kurultaya tek aday olarak giren Genel Başkan Özgür Özel'e hayırlı olsun dileklerini ileten Şimşek, "Sayın Özgür Özel, kutluyorum sizi. Şimdi santraforun biri yok, Kemal Bey yok. Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayabilirsin," ifadelerini kullandı.
Son olarak, partide yaşananlara üzüntüyle bakarak, CHP'ye olan bağlılığını ve geçmişte yaşanan anıları hatırlatan Şimşek, "Ben bu partide duvarlara CHP yazarken, Sayın Özgür Özel ve yanındakiler kısa pantolonla geziyordu," şeklinde konuştu.
Eski CHP İstanbul Milletvekili ve oyuncu Berhan Şimşek (ortada), Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde "İrade Milletindir" sloganıyla düzenlenen CHP'nin 21. Olağanüstü Kurultayı'nda, gazetecilere açıklamada bulundu.
Eski CHP İstanbul Milletvekili ve oyuncu Berhan Şimşek (ortada), Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde "İrade Milletindir" sloganıyla düzenlenen CHP'nin 21. Olağanüstü Kurultayı'nda, gazetecilere açıklamada bulundu.