Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Belözoğlu: Fatih Terim’i suçlamayın, o da kandırıldı

Ponzi Seçil skandalında en çok zarar gören isimlerden biri olan Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, kendisinin olayı ortaya çıkardığını söyledi. Belözoğlu, dosyada adı geçen Fatih Terim’in de bilerek dolandırıcılığın içinde olmadığını savundu.

Yayın Tarihi: 21.12.2023 10:15
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 10:15

Belözoğlu: Fatih Terim’i suçlamayın, o da kandırıldı

Türk futbol dünyasını sarsan Ponzi Seçil skandalında yeni gelişmeler yaşanıyor. Aralarında ünlü futbolcuların da olduğu çok sayıda kişinin dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan eski bankacı Seçil Erzan’ın fonundan 4 milyon 292 bin dolar para kaybeden Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, konuyla ilgili ilk kez konuştu.

BELÖZOĞLU: OLAYI BEN PATLATTIM

Halk TV’ye açıklamalarda bulunan Belözoğlu, Seçil Erzan ile sadece bir kere görüştüğünü ve durumdan şüphelenerek olayı kendisinin ortaya çıkardığını iddia etti. Belözoğlu, “Ben bu kadınla bir kere görüştüm. Kadın bana ikinci imzayı attı. Aynı bankaya gidip ‘bu imzanın gerçekliği var mı?’ diye sorgulattım. Şimdi herkes ‘Seçil Erzan dosyasını ben patlattım’ diyor ya. Olayı ben patlattım. Ben gittim bankaya. Polisleri, müfettişleri ben çağırdım. Olayı ben çıkardım ortaya.” dedi.

BELÖZOĞLU: FATİH TERİM’İ SUÇLAMAYIN

Belözoğlu, dosyada adı geçen ve son olarak hesap hareketleri incelenen Fatih Terim’in de bilerek dolandırıcılığın içinde olmadığını savundu.

Belözoğlu, “Ben Fatih Terim’in bu işin içinde bilerek kalmayacağını düşünüyorum. Fatih Terim’in benim gibi bunun bir fon olduğunu düşünerek bu işe girdiğini düşünüyorum. Onun dışında benim de diğerlerinin de nizama aykırı bir durumu varsa mahkemede bunun hesabını verelim.” diye konuştu.

seçil erzan

BELÖZOĞLU: PARAYI NASIL TESLİM ETTİĞİMİ ANLATTIM

Belözoğlu, savcılığa verdiği ifadesinde, yüksek faiz getirisine nasıl ikna olduklarını ve ne kadar yatırdıklarını anlattı.

Belözoğlu, “Bu zamana kadar vermiş olduğum hiçbir parayı geri alamadım.” dedi.

Belözoğlu, parasının bir bölümünü bankada, bir bölümünü ofiste teslim ettiğini, geriye kalan bölümünü de şoförüyle gönderdiğini söyledi.

Belözoğlu, borç alarak topladığı 1 milyon doları da aile dostlarına Seçil Erzan’a vermesi için yolladığını belirtti.

BELÖZOĞLU’NUN AVUKATI: KAYIP 11 MİLYON DOLAR VAR

Emre Belözoğlu’nun avukatı Şekip Mosturoğlu ise Seçil Erzan’ın da açıklayamadığı kayıp 11 milyon dolar olduğunu ileri sürdü.

Fona giren çıkan 48 kişiden 8’inin futbol dünyasından olduğunu belirten Mosturoğlu, Emre Belözoğlu’nun kullandığı yatırımın tamamı kayıt içi, bankadan bankaya yollanmış paralar, bir bölümü de ziynet eşyalarının satılması suretiyle, kuyumcudan aldığı faturaları olduğunu anlattı.