DOLAR
42,81 -0,02%
EURO
50,61 -0,54%
ALTIN
6.158,11 -0,89%
BITCOIN
3.774.650,13 0,25%

Belçika'da Ayrımcılığın Korkunç Boyutu: Müslümanlar Hedefte

Belçika'da ayrımcılık vakalarının yüzde 90'ı Müslümanlara yönelik. Eşit Fırsatlar Merkezi durumu değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 01.11.2024 11:19
Güncelleme Tarihi: 01.11.2024 16:17

Belçika'da Ayrımcılığın Korkunç Boyutu: Müslümanlar Hedefte

Belçika'da Dini Ayrımcılık Alarm Veriyor

Belçika Eşit Fırsat Merkezi Direktörü Patrick Charlier, ülkede ayrımcılığın boyutlarının endişe verecek düzeye geldiğini açıkladı. Charlier, ‘Belçika için dini ayrımcılıktan bahsettiğimizde, bu oran yüzde 90'ı Müslümanlarla ilgilidir.’ ifadelerini kullandı.

Artan Ayrımcılık ve Nefret Suçları

Avrupa Birliği'nin (AB) Temel Haklar Kurumu (FRA) tarafından yayınlanan yeni rapor, Avrupa genelinde Müslümanlara yönelik ayrımcılığın ve ırkçılığın arttığını gözler önüne serdi. Rapora göre, Belçika'da Müslümanların yüzde 43’ü konut bulmakta zorluk çekiyor.

Başörtülü Kadınlar Özel Hedef

Charlier, Belçika’da Müslümanların istihdam, sosyal medya ve eğitim alanlarında ayrımcılığa maruz kaldığını belirtirken, özellikle başörtülü kadınların mağduriyet yaşadığını vurguladı. Geçen yıl en dikkat çekici vakaların, iş hayatında gerçekleştiği ifade edildi.

Müslüman ve Göçmen Dolaylı Ayrımcılığı

Charlier, görülen göçmen karşıtlığının aynı zamanda Müslüman karşıtlığına dönüştüğünü belirterek, ‘Bu durum, ülke genelindeki Müslümanlar için bir gerçeklik haline gelmiştir.’ dedi.

Kurumsal Kısıtlamalar ve Gelecek

Belçika'daki yeni hükümetin, dini sembollerle ilgili kısıtlamaları artırmayı düşündüğünü belirten Charlier, bu konuda mücadele ettiklerini ifade etti. Tarafsızlık ilkesinin dini özgürlükleri engellediğine dair kaygılarını dile getiren Charlier, müzakerelerin gerekliliğini vurguladı.

Charlier, ‘Tarafsızlık ilkesi bir ayrımcılık aracı olmamalı, burada bir denge gözetilmesi gerekiyor.’ diye ekledi.

Belçika Eşit Fırsat Merkezi (Unia) Direktörü Patrick Charlier, Avrupa'da artan Müslüman...

Belçika Eşit Fırsat Merkezi (Unia) Direktörü Patrick Charlier, Avrupa'da artan Müslüman karşıtlığının yadsınamaz bir gerçek olduğunu, Belçika'da ise ayrımcılığa maruz kalanların 10'da 9'unun başta başörtülü kadınlar olmak üzere Müslümanlar olduğunu söyledi. Belçika'da 1993'ten bu yana ayrımcılık, nefret söylemi ve nefret suçuyla mücadele alanında "bağımsız federal kamu kuruluşu" olarak faaliyet gösteren Belçika Eşit Fırsat Merkezi Direktörü Charlier, AA muhabirine durumla ilgili değerlendirmede bulundu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı