Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko: "NATO'nun sınırda güç birikimi bizi savaşa sürüklüyor"

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, NATO'nun Batı sınırlarında güç biriktirmesine tepki göstererek, ülkesini savaşa sürüklemek istediklerini iddia etti.

Yayın Tarihi: 24.04.2024 22:12
Güncelleme Tarihi: 24.04.2024 22:12

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko: "NATO'nun sınırda güç birikimi bizi savaşa sürüklüyor"

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, ülkenin batı sınırlarında NATO'nun Polonya ve Baltık ülkelerinde askeri gücünü yoğunlaştırmasına tepki gösterdi. Lukaşenko, Belarus Halk Meclisi'nde yaptığı konuşmada, NATO'nun sınırda güç birikiminin ülkesini savaşa sürüklemek istediğini belirtti.

Lukaşenko, "Bir şey çok açık, Bizi gerçekten savaşa sürüklemek istiyorlar. Biz sınırın diğer tarafında barışçıl yaşam inşa ediyoruz, hendek kazmıyoruz. Ama bizim barış sevgimiz pasifizm değil. Bu karıştırılmasın." şeklinde konuştu.

Ülkesinin çok kompakt bir ülke olduğunu ve Belarus halkının barışsever olduğunu belirten Lukaşenko, NATO'nun stratejik nükleer silahlarını modernleştirmesine karşılık olarak kendilerinin de benzer silahları üslerine yerleştirdiklerini söyledi.

Ayrıca, Lukaşenko, tehditler arttıkça Belarus'un simetrik önlemler alacağını ve savaş gücünü artıracağını vurgulayarak, "asimetrik tedbirlere zorlanmaması" uyarısında bulundu.

Lukaşenko ayrıca, istikrarsızlaştırma savaşlarının mülteci akınlarını artırdığını ve bu durumdan ulus ötesi şirketlerin kazançlı çıktığını ifade etti. Geldikleri noktada Washington ve Londra'nın siyasi itibarlarının zayıfladığını, ekonomik çöküş içinde olduklarını söyledi.

Belarus Cumhurbaşkanı, son olarak Ukrayna'daki çatışmaların dünya düzeni üzerindeki etkisine de değinerek, en büyük nükleer güçlerin Ukrayna'da dolaylı olarak savaştığını belirtti.