Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Beeper, Apple’la verdiği savaşı kaybetti!

Beeper, Appe’ın iMessage uygulamasını Android cihazlarda çalıştırmak için uzun süredir çaba sarf ediyordu. Apple’ın tüm engellemelerine rağmen yeni güncellemelerle yarışa devam eden Beeper, son kez bir güncelleme yayınladığını ve artık pes ettiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 22.12.2023 11:08
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 11:08

Beeper, Apple’la verdiği savaşı kaybetti!

Beeper Mini sohbet uygulaması, Apple'ın iMessage platformuna erişimi bir kez daha devre dışı bırakmasının ardından bir güncelleme daha yayınladı. Şirket bunun yayınlanan son güncelleme olacağını söylüyor. Beeper bugün bir blog yazısında, gezegendeki "en büyük şirketle kedi-fare oyunu oynamayı" bıraktığını yazdı.

Beeper, yaptığı açıklamada, "En son yazılım sürümümüzle, Apple'ın varlığına tahammül edebileceği bir şey yarattığımıza inanıyoruz. Bu çözümün devre dışı bırakılması durumunda yanıt vermek için herhangi bir planımız yok" ifadelerini kullandı.

beeper mini

DÜNYADAKİ EN İYİ SOHBET UYGULAMASI OLACAK MI?

Peki en son geçici çözüm nedir? Kesinlikle basit bir yama değil. Mevcut mobil cihazınızı bir Mac veya eski bir iPhone ile eşleştirmeyi içeriyor. Tüm macOS sürümleri yazılım güncellemesini desteklemese de, Beeper Cloud'a sahip Mac kullanıcıları basitçe güncelleme yapıp yeniden bağlanabilmesini kapsıyor. Ayrıca Mac'i ve Beeper Cloud'u olan bir arkadaşınızdan, masaüstü uygulamasıyla kullanılabilecek iMessage kayıt kodunu paylaşmasını isteyebilirsiniz.

Apple bu son düzeltmeyi engellerse, Beeper Mini için son olacak. Fakat şirket yazılımı denemek isteyen diğer insanlar için açık kaynaklı hale getirdi. Beeper, iMessage entegrasyonundan vazgeçiyor olabilir. Ancak birincil sohbet uygulamasına tam gaz devam ediyor. Şirket, 2024 yılı boyunca dünyadaki en iyi sohbet uygulaması haline getirmek için çalışacağına söz veriyor.