BBP genel başkanı Destici: 'hepimiz savaş bitsin istiyoruz'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İran-ABD ateşkes müzakerelerine umutlu baktığını, Gazze ve Lübnan'da sivillerin korunması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 22.06.2026 20:39
Güncelleme Tarihi: 22.06.2026 21:01

BBP genel başkanı Destici: 'hepimiz savaş bitsin istiyoruz'

BBP genel başkanı Destici: 'hepimiz savaş bitsin istiyoruz'

Ateşkes görüşmelerine ilişkin değerlendirme

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ağabeyi Halil Nural Destici'nin vefatı dolayısıyla Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Destici, İran ile ABD arasında süren ateşkes müzakerelerinde ilerleme olduğuna dair izlenimler bulunduğunu belirtti.

Destici, görüşmelerin hâlâ kırılgan olduğunu ifade ederek, "Ben hem basından takip ettiğim kadarıyla hem de tabii bizim bilgi kaynaklarımızdan aldığımız bilgiler, bir ilerlemenin olduğu şeklinde. Fakat bu görüşmelerin bir pamuk ipliğine bağlı olduğunu da görüyoruz. Çünkü Amerika'nın başında gerçekten bir deli var. Yani bunu kabul etmek lazım. Ne zaman ne yapacağı belli olmayan, her an farklı bir karar alabilecek, aldığı karardan anında dönebilecek, aldığı karara aykırı davranışlar sergileyebilecek, ki bunu biliyorsunuz İran'a ilk saldırı gerçekleştiğinde de yine görüşmeler vardı. Katar'daki görüşmeler sürerken bu saldırılar gerçekleştirildi. Bunun için anlaşma olması, sürecin iyi gidiyor olması hepimizi umutlandırıyor. Çünkü hepimiz savaş bitsin istiyoruz" dedi.

Filistin, Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılar

Destici, İran'ın Lübnan'a yönelik saldırıların durması talebini haklı ve kıymetli bulduğunu söyledi. Ancak bunun tek başına yeterli olmayacağını, ateşkesin sadece ABD ile İran arasında kalmaması gerektiğini vurguladı.

Arabulucular listesinde Türkiye, Pakistan, Katar ve Mısır'ın yer aldığına değinen Destici, bu ülkelerin Gazze'deki masumların sorumluluğunu taşıdıklarını belirtti. Konuşmasında, "Zaten 100 binden fazla masum çocuk, kadın hayatını kaybetti. Ne Filistin'de, Gazze'de, ne de Lübnan'da yeni masumların ölmesini istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Destici, anlaşmanın sadece İran'a yönelik saldırıların durması veya Hürmüz Boğazı'nın açılması ve İran'ın nükleer çalışmalarının askıya alınması gibi başlıklarla sınırlı kalmaması gerektiğini, buna ek olarak İsrail'in hem Lübnan'a hem de Filistin, Gazze'ye yönelik sivil yerleşimlere saldırılarının da durması gerektiğini söyledi.

Futbol değerlendirmesi

A Milli Takımın 2026 Dünya Kupası'ndan elenmesine ilişkin soruya Destici, futbolun gerektirdiği eleştirilerin doğal olduğunu ancak oyuncuların başarı için mücadele ettiğini belirtti. "Nasıl başarı olduğunda övülüyorsa, takdir ediliyorsa, başarısızlıkta da eleştirilecektir" sözleriyle eleştirilerin ölçülü olması gerektiğini kaydetti.

Destici, Türkiye'nin iyi bir jenerasyona sahip olduğunu ve federasyonun teknik heyetle ilgili gerekli kararları alacağını düşündüğünü söyledi. Ayrıca, "Artık turnuvada kalan Türk ve İslam ülkesi takımlarını desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Taziye ziyareti ve cenaze bilgisi

Destici'nin 64 yaşındaki emekli polis memuru ağabeyi Halil Nural Destici, 3 Haziran 2026 tarihinde vefat etmişti. Cenaze, memleketi Günyüzü ilçesinde toprağa verildi.

ESKİŞEHİR'DE KONUŞAN BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ (BBP) GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ, İRAN'DAKİ ATEŞKES...

ESKİŞEHİR'DE KONUŞAN BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ (BBP) GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ, İRAN'DAKİ ATEŞKES MÜZAKERELERİYLE İLGİLİ OLARAK, "ANLAŞMA OLMASI, SÜRECİN İYİ GİDİYOR OLMASI HEPİMİZİ UMUTLANDIRIYOR. ÇÜNKÜ HEPİMİZ SAVAŞ BİTSİN İSTİYORUZ" DEDİ.

ESKİŞEHİR'DE KONUŞAN BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ (BBP) GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ, İRAN'DAKİ ATEŞKES...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.