Bayrampaşa'da yıkım sonrası geriye kalan tek nesne: üçüncü kattaki asılı klozet

Bayrampaşa'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binadan geriye sadece üçüncü kat duvarına asılı bir klozet kaldı; görüntü hızla sosyal medyada yayıldı.

Yayın Tarihi: 19.10.2026 16:18
Güncelleme Tarihi: 19.10.2026 16:25

Bayrampaşa'da yıkım sonrası geriye kalan tek nesne: üçüncü kattaki asılı klozet

Bayrampaşa'da yıkımın ardından sıra dışı bir görüntü ortaya çıktı

İstanbul Bayrampaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen bina yıkımında, görenleri şaşkına çeviren bir tablo kaldı: koca binanın yerle bir edilmesinin ardından geriye sadece üçüncü kat duvarına asılı bir klozet kaldı. Yan binanın dış cephesine adeta monte edilmiş gibi duran bu nesne, mahalle sakinlerinin ve yoldan geçenlerin dikkatini çekti.

drone görüntüleri ve sosyal medyada yayılma:

Yıkım sahası, havadan dronla da görüntülendi; videolarda binanın enkazı arasında tek başına duran klozet açıkça görülüyor. Çekilen görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayıldı ve kullanıcılardan mizahi paylaşımlar geldi. O anı görenler telefonlarına sarılarak fotoğraf ve video kaydetti, ortaya çıkan kareler paylaşım ve yorum yağmuruna tutuldu.

mahalle sakinlerinin yorumu:

Olayı izleyenlerden Hasan Aktaş, durumu kepçe operatörünün ince bir esprisi olarak değerlendirdi: "Bina birkaç gün önce yıkıldı. Sosyal medyada da sürekli karşımıza çıkıyor, çok fazla paylaşım var. Enteresan yorumlar yapılıyor. Sanırım kepçe operatörü arkadaşımızın mizah anlayışı bu. Yoksa isteseydi koskoca binayı yıktı, onu da oradan rahatlıkla alırdı. Çok ilginç ve komik yorumlar var. İnsanların inanılmaz derecede dikkatini çekiyor, gören herkes telefonunu çıkarıp fotoğraf ve video çekiyor."

Görüntü, hem yerel halk arasında hem de çevrimiçi platformlarda tebessüm uyandırdı; bazı paylaşımlar durumu esprili bir dille yorumlarken, görüntünün sıra dışılığı ve beklenmedik komik yönü öne çıktı. Yıkım sahasından gelen bu kare, kentsel dönüşüm süreçlerinin bazen beklenmedik görsel detaylar üretebildiğini gösterdi.

İSTANBUL BAYRAMPAŞA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN BİNA YIKIMI, HAFIZALARDAN SİLİNMEYECEK...

İSTANBUL BAYRAMPAŞA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN BİNA YIKIMI, HAFIZALARDAN SİLİNMEYECEK VE GÖRENLERİ TEBESSÜM ETTİRECEK SIRA DIŞI BİR GÖRÜNTÜYE SAHNE OLDU. YIKIM EKİPLERİNİN KOCA BİNAYI YERLE BİR ETTİĞİ ÇALIŞMANIN ARDINDAN GERİYE SADECE 3'ÜNCÜ KATIN DUVARINDA ASILI KALAN BİR KLOZET KALDI.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.