Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bayram öncesinde emekliye soğuk duş! Emekli için 2300 TL kesinti yapılmaya başlandı

Emekli için uygulamaya konulan sosyal destekler ile alakalı olarak bayram öncesinde kötü haber geldi. Uymayana emekli başına 2300 TL ceza veriliyor

Yayın Tarihi: 11.06.2024 14:29
Güncelleme Tarihi: 11.06.2024 14:29

Bayram öncesinde emekliye soğuk duş! Emekli için 2300 TL kesinti yapılmaya başlandı

''2024 yılı emekli yılı olacak'' açıklamasına istinaden emekliye uygulanaca sosyal destekler ile alakalı gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Emeklinin yaladığı hanedeki gelir durumuna göre, emeklinin maaşına göre ve sosyal statüsüne göre uygulanacak bir çok uygulama ile alakalı gelişmeler Mart ayında açıklanmış ve Temmuz ayına kadar emekliye sosyal destekler ile alakalı tüm onayların verileceği belirtilmişti. Kirada oturan emekli merakla kira desteği detaylarını merak ederken, onaylanan su faturası desteği ile de alakalı olarak süreç yakından takip ediliyor. Öte yandan emekli için bedava tatil imkanlarının KYK yurtları tarafından sağlanacağı belirtilirken, tam da bayram öncesinde yolculuk yapacak olan emekliye yüzde 20 indirim müjdesi verildmişti.

EMEKLİYE BEDAVA YOLCULUK

Geçtiğimiz hafta içerisinde onay alan ve emekliye sağlanacak olan yüzde 20 ulaşıkm desteğinin bayram ulaşımların da da geçerli olacağı belirtildi. Söz konusu destek ile alakalı olrak emekli hangi firmaya giderse gitsin, emekli olduğunu ispat etmesi ile birlikte tüm biletlerini yüzde 20 indirim ile alacak. Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de de onay alan yüzde 20 indirimli ulaşım iğmkanın şehirler arası seferlerde uygulanacağı belirtildi. 

tl

Bayram hazırlıkları başladı. Gerek memleketine gidecek olan, yakını bayram için ziyaret edecek olan emekli, indirimli ulaşım için otobüs firmalarına giderken, kimi firmalardan red kararı aldığı olduğu ortaya çıktı. Öyle ki Rezmi mGazete de yer alan bilgilendirmede bu karara uymayan firmalara yaptırım cezası uygulanacağı belirtilmişti. 

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Birol Özcan tarafından yapılan açıklamada kimi firmaların bu karar uymadığını ve cezai işlemlere maruz kaldığını belirtirken, sistemin iyileştirilmesi ve resmi elektronik ortamlar üzerinden onaylanması gerekliliği bildirildi. 

FİRMALAR KURALA UYMUYOR

Ancak geçtiğimiz gün sosyal medyayayansıyan ve akabinde de resmi makamlara ulaşan bir detayda kimi emekli indirimli bilet almak isterken hüsrana uğradığı ve firmalardan böyle bir uygulamanın kendileri için geçerli olmadığı bilgisi verildi. Emekli olduğunu ispat etmesine rağmen indirimli bilet alamadığını emekliler içşn harekete geçildi ve kurala uymayan firmalara kallavi cezalar kesildi. 

Yapılan açıklamada bu karara uymayan firmalara emekli balına 2300 TL ceza kesileceği ve uygulamanın da bugün itibari ile devreye girdiği belirtildi.