Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,25 0,13%
EURO
35,05 0,01%
ALTIN
2.500,97 0,12%

Bayram öncesi o emekliye müjde! 5 bin lira pazar desteği verilecek

Emeklilere yönelik 5 bin TL pazar desteği sözü tutuldu, bu müjde bayram öncesinde emeklilerle paylaşıldı

Yayın Tarihi: 10.05.2024 19:22
Güncelleme Tarihi: 10.05.2024 19:22

Bayram öncesi o emekliye müjde! 5 bin lira pazar desteği verilecek

Ocak ayında en düşük emekli maaşı 10.000 TL'ye yükselmişti. Ancak artan enflasyon rakamları emekli maaşının ceplerden kolay bir şekilde çıkmasına mahal verirken, emekliye yönelik ek destekler devreye girmeye başladı. Hükümet tarafından bir süredir çalışmaları devam eden emekliye destek paketi, kısa süre sonra sonra devreye alınacak. Bu kapsamda emekliye özel olarak fatura desteği ,kira desteği, sosyal yardım kartı gibi bir çok imkan sağlanacak iken hükümetin yanı sıra belediyelerden de çeşitli ek ödemeler yapılacak.

zam

EMEKLİYE BELEDİYE DESTEKLERİ

31 Mart yerel seçimleri öncesinde belediye başkan adayları vaatlerini açıklarken, özellikle de emekliye sağlanacak destekler ile alakalı gelişmeler gündeme çıkmıştı. öyle ki kazanılan seçimler için yeni başkanlar bu vaatlerini bir bir yerine getirmek adına çalışmalarına başladı. Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş' ta emekliye yönelik açıkladığı seçim manifestoları ile alakalı çalışmaya başladı. Dedetaş, emeklilere yönelik 5 bin TL pazar desteği verme sözünü tutarak, bu müjdeyi bayram öncesinde emeklilerle paylaştı.

tll

EMEKLİ PAZAR DESTEĞİ

CHP’den Üsküdar Belediye Başkanlığı’na geçen Sinem Dedetaş, o dönem vaadini verdiği emeklilere pazar desteği ile alakalı olarak Göreve geldiğinde ilk işlerinden biri olarak çalışmalarına başladı. Üsküdar Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan emeklilere belediye meclisinde kabul edilmesi durumunda 5 bin lira pazar desteği verilecek. Kısa süre içerisinde çalışmaların tamamlanacağı belirtilirken, yürürlüğe bayramdan önce gireceği tahmin ediliyor. Bu adım, emekliler için önemli bir destek olacak ve tam da bayram öncesinde yaşam koşullarını biraz daha kolaylaştıracaktır.