DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.855.536,61 -0,04%

Bayburt Üniversitesi'nde Bal Yemişi ve Çilek Hasadı Yapıldı

Bayburt Üniversitesi'nde bal yemişi ve çilek hasadı gerçekleştirilerek, tarımsal ürün geliştirme çalışmaları desteklendi.

Yayın Tarihi: 24.06.2025 12:45
Güncelleme Tarihi: 24.06.2025 12:52

Bayburt Üniversitesi'nde Bal Yemişi ve Çilek Hasadı Yapıldı

Bayburt Üniversitesi'nde Tarımsal Ürün Hasadı

Bayburt Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, iklime ve çevresel koşullara uygun tarımsal ürün geliştirme çalışmaları kapsamındaki bal yemişi ve çilek hasadı yapıldı.

Rektör Türkmen’in Açıklamaları

Hasat etkinliğine katılan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, üniversitenin tarım alanındaki uygulamalı araştırmalarla bölgeye önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Yıllar önce üniversite tarafından ilk kez ekimi yapılan çileğin bölgeye uyum sağladığını belirten Türkmen, "Üniversitemiz tarımı yalnızca bir üretim süreci olarak değil, aynı zamanda bölgesel gelişimi destekleyen bilimsel bir sorumluluk alanı olarak ele alıyor. Uygulama sahamızda başarıyla tamamlanan bu hasat süreci, hem iklime uygun çeşitlerin geliştirilmesi hem de çevreye duyarlı üretim metotlarımız açısından bizleri memnun etmiştir." dedi.

Çiftçilerle Buluşma Programı

Türkmen, üniversite tarafından üretilen ürünlerin, "Bilim Kafe" etkinliği adı altında mahalle odalarında çiftçilerle buluşturulacağını da kaydetti.

Ürün Çeşitliliği ve Gelecek Planları

Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan, hasadı yapılan bal yemişi ve çileğin yanı sıra alanda birçok ürünün olgunlaşmaya devam ettiğini aktardı. Erdoğan, bölge çiftçiliği için katma değeri yüksek ürünlerin uygunluk çalışmalarına kararlılıkla devam ettiklerinin altını çizdi.

Hasat Etkinliği

Yapılan konuşmaların ardından, Türkmen, Erdoğan ve merkez görevlileri birlikte bal yemişi ve çilek hasadı gerçekleştirdi.

Bayburt Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezince iklime ve çevresel...

Bayburt Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezince iklime ve çevresel koşullara uygun tarımsal ürün geliştirme çalışmaları kapsamında üretilen bal yemişi ve çileğin hasadı yapıldı. Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, hasada katıldı.

Bayburt Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezince iklime ve çevresel...

Bayburt Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezince iklime ve çevresel koşullara uygun tarımsal ürün geliştirme çalışmaları kapsamında üretilen bal yemişi ve çileğin hasadı yapıldı. Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, hasada katıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı