Bayburt Üniversitesi de Dahil 5 Üniversitede Orman Kulübü Kurulması İçin Çalışma Başlatıldı

Orman Genel Müdürlüğü talimatıyla Bayburt ve dört üniversitede orman kulübü kurulması planlanıyor; hedef öğrenci katılımıyla çevre bilincini ve ormancılık bilgisini güçlendirmek.

Yayın Tarihi: 12.06.2026 12:21
Güncelleme Tarihi: 12.06.2026 12:25

Bayburt Üniversitesi de Dahil 5 Üniversitede Orman Kulübü Kurulması İçin Çalışma Başlatıldı

Orman Genel Müdürlüğü Talimatıyla 5 Üniversitede Orman Kulübü Kuruluyor

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan talimat doğrultusunda Bayburt Üniversitesi ile birlikte dört üniversitede orman kulübü kurulması için çalışma başlatıldı. Çalışma, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülüyor.

Hedeflenen Üniversiteler

Kurulum çalışması kapsamında adı geçen üniversiteler şunlar:

Bayburt Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Avrasya Üniversitesi.

Amaç ve Beklenen Etkiler

Kurulacak orman kulüpleriyle amaç, öğrencilerde orman sevgisi ve çevre bilincini artırmak ve gönüllülük esasına dayalı faaliyetlere öğrencilerin aktif katılımını sağlamaktır. Kulüpler aracılığıyla öğrencilerin ormancılık uygulamalarını yakından tanıması ve doğanın korunmasına yönelik uygulamalara katkı sunması hedefleniyor.

Uygulama Yaklaşımı

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmada, kulüplerin eğitim, bilinçlendirme ve gönüllülük temelli etkinlikler aracılığıyla öğrenci katılımını teşvik etmesi bekleniyor. Bu çerçevede, öğrencilerin ormancılık faaliyetlerine yönelik bilgi edinmesi ve koruma uygulamalarına destek vermesi ön plana çıkarılıyor.

Sonuç olarak, söz konusu girişim öğrencilerle orman ve çevre ilişkisini güçlendirmeyi, yerel ormancılık uygulamalarına genç katılımını artırmayı amaçlıyor.

BAYBURT ÜNİVERSİTESİNDE ORMAN KULÜBÜ KURULMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

BAYBURT ÜNİVERSİTESİNDE ORMAN KULÜBÜ KURULMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

BAYBURT ÜNİVERSİTESİNDE ORMAN KULÜBÜ KURULMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.