Bayburt’ta 'Orman Benim' etkinliğiyle çevre temizliği yapıldı
Orman Benim kampanyası kapsamında orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Bayburt'ta Aslandağı Vilayet Ormanı ve çevresinde çevre temizliği etkinliği düzenlendi.
Etkinlik alanı ve katılımcılar
Aslandağı Vilayet Ormanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlar, öğrenciler, kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler bir araya geldi. Katılımcılar ormanlık alanlarda, yol kenarlarında, yerleşim yerleri çevresinde ve orman bitişiğindeki bölgelerde atık topladı.
Hedefler ve vurgular
Etkinliğin öncelikli hedefleri arasında orman yangınlarının önlenmesi, çevre bilincinin artırılması ve toplumda orman sevgisinin güçlendirilmesi yer aldı. Toplanan atıklarla ormanlık alanların korunmasına dikkat çekildi ve programda ormanların korunmasının ortak sorumluluk olduğu vurgulandı.
Etkinliğin önemi
Bu tür yerel temizleme çalışmaları hem fiziksel olarak orman içindeki yanıcı atıkları azaltıyor hem de katılımcılarda kalıcı davranış değişiklikleri oluşturma potansiyeli taşıyor. Etkinlik, kurumlar ile toplumun iş birliğini güçlendirerek yangın riskine karşı duyarlılık ve tedbir çağrısını destekledi.
BAYBURT’TA ‘ORMAN BENİM’ ETKİNLİĞİYLE ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPILDI