Bayburt'ta öğrenciler Kütüphaneler Haftası'nda İl Halk Kütüphanesi'nde kitapla buluştu

Bayburt'ta iki ilkokul öğrencisi Kütüphaneler Haftası'nda İl Halk Kütüphanesi'nde kitap okuma, kütüphane tanıtımı, kitap analizi, satranç ve boyama etkinliklerine katıldı.

Yayın Tarihi: 01.04.2026 11:03
Güncelleme Tarihi: 01.04.2026 11:03

Bayburt'ta öğrenciler Kütüphaneler Haftası'nda İl Halk Kütüphanesi'nde kitapla buluştu

Bayburt'ta öğrenciler Kütüphaneler Haftası'nda kitapla buluştu

İl Halk Kütüphanesi'nde okuma ve kütüphane kültürü etkinlikleri

Bayburt Kaleardı Şehit Halil Türkoğlu İlkokulu ile Şehit Recep Eşiyok İlkokulu öğrencileri, Kütüphaneler Haftası kapsamında İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen programa katıldı.

Programda öğrenciler kitap okuma etkinliğine dahil edildi; kütüphane gezdirilerek bölümler tanıtıldı ve katılımcılar belirlenen bir eser üzerinden kitap analizi yaptı.

Etkinlik kapsamında ayrıca satranç oynandı ve boyama çalışması gerçekleştirildi. Bu çeşitlilik öğrencilerin okuma ilgisini canlı tutmayı ve kütüphane kullanımını teşvik etmeyi hedefledi.

Ziyarette öğrencilere okuma alışkanlığının önemi anlatıldı ve kütüphane kültürüne ilişkin bilgiler verildi; etkinlik, gençlerin okuma ve eleştirel düşünme becerilerinin desteklenmesine katkı sağlamayı amaçladı.

BAYBURT'TA ÖĞRENCİLER KÜTÜPHANELER HAFTASI'NDA KİTAPLA BULUŞTU

BAYBURT'TA ÖĞRENCİLER KÜTÜPHANELER HAFTASI'NDA KİTAPLA BULUŞTU

BAYBURT'TA ÖĞRENCİLER KÜTÜPHANELER HAFTASI'NDA KİTAPLA BULUŞTU

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.