Bayburt’ta mevsimin ilk karı 15 Aralık'ta yağdı
Meteoroloji uyarısı sonrası başlayan yağış, öğrenciler arasında sevinç yarattı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 21 il için kar yağışı uyarısında bulunduğu kentlerden biri olan Bayburt'ta, mevsimin ilk karı sabah saatlerinde etkili oldu. İnce taneli kar, kent genelinde kısa süreli de olsa beyaz örtü oluşturdu.
Geçen yıl 24 Kasım'da kenti beyaza bürüyen karın bu yıl 15 Aralık'ta düşmesi, özellikle çocuklar arasında heyecana neden oldu. Karın yağdığını gören öğrenciler, teneffüs ziliyle birlikte okul bahçelerine koştu. Ali Eymen Antika, Emir Subay ve Fatma Zehra Demiray isimli öğrenciler, arkadaşlarıyla oyunlar oynayarak karın tadını çıkardı.
Yerel sakinlerden Mustafa Kuyumcu, geçen seneye göre yağışın geciktiğini belirterek "Yedi dağa, bir bağa" sözünü hatırlattı. Kuyumcu, "Mevsimin ilk karı bugün yağdı. Şu an için çok yoğun kar yağışı görünmüyor ama uzun süreli devam ederse, geceye kadar kar yağışı sürerse herhalde bir 15-20 santimetreyi bulur" ifadelerini kullandı.
Meteoroloji tarafından kar yağışının aralıklarla devam edebileceği bildirildi.
BAYBURT’TA MEVSİMİN İLK KARI DÜŞTÜ: ÖĞRENCİLER BAHÇEYE KOŞTU