Bayburt'ta Kop Tüneli şantiyesine inen ayı, köpeklerin havlamasıyla yemeğini alıp kaçtı

Bayburt-Erzurum kara yolu üzerindeki Kop Tüneli şantiyesine geceleri inen ayı, köpeklerin havlamasıyla yemeğini ağzına alıp kaçtı; anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Yayın Tarihi: 09.05.2026 10:49
Güncelleme Tarihi: 09.05.2026 11:07

Bayburt'ta Kop Tüneli şantiyesine inen ayı, köpeklerin havlamasıyla yemeğini alıp kaçtı

Bayburt'ta Kop Tüneli şantiyesinde gece ziyaretçisi: Ayı yemeğini ağzına alıp kaçtı

Bayburt-Erzurum kara yolu üzerindeki Kop Tüneli şantiye alanına gece saatlerinde inen bir ayının, işçilerin bıraktığı yiyeceği yerken çevredeki köpeklerin havlaması üzerine paniğe kapıldığı anlar görüntülendi.

Olayın gelişimi

Şantiyeye inen ayı önce çevreyi kontrol etti, ardından yerdeki yiyeceğin başına geçti ve yemeye başladı. Bu sırada çevrede bulunan 2 köpeğin havlamasıyla irkilen ayı, yerdeki yiyeceği ağzına alarak kaçtı. O anlar şantiyedeki işçiler tarafından cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntülerde ayının şantiye alanına her gece 23.00 ile 00.00 saatleri arasında geldiği ve çalışanların ayıların kendilerine zarar vermemesi için alana yiyecek bıraktığı bilgisi de yer alıyor.

Değerlendirme

Olay, şantiye çevresinde görülen vahşi yaşam hareketliliğinin ve insan faaliyetlerinin karşılıklı etkileşiminin bir örneğini sunuyor. Söz konusu durum, şantiye güvenliği ve vahşi yaşam yönetimi açısından değerlendirilmesi gereken bir konu olarak öne çıkıyor.

Yer: Bayburt-Erzurum kara yolu, Kop Tüneli şantiye alanı

BAYBURT’TA KÖPEKLERİN KOVALADIĞI AYI YEMEĞİNİ BIRAKMADI

BAYBURT’TA KÖPEKLERİN KOVALADIĞI AYI YEMEĞİNİ BIRAKMADI

BAYBURT’TA KÖPEKLERİN KOVALADIĞI AYI YEMEĞİNİ BIRAKMADI

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!