Bayburt'ta gençlere ahiliğin değerleri aktarıldı

Bayburt'ta 39. Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen söyleşide Doç. Dr. Gazi Özdemir, ahiliğin dürüstlük, dayanışma ve helal kazanç ilkelerini öğrencilere aktardı.

Yayın Tarihi: 17.09.2026 09:30
Güncelleme Tarihi: 17.09.2026 09:30

Bayburt'ta gençlere ahiliğin değerleri aktarıldı

Bayburt'ta gençlere ahiliğin değerleri aktarıldı

Bayburt'ta 39. Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen söyleşide, öğrenciler ahilik geleneğinin tarihi kökenleri ve günümüzdeki yansımaları hakkında bilgilendirildi. Programa Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile Bayburt Ticaret İl Müdürlüğü ev sahipliği yaptı; etkinlik Çoruh Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi ve yoğun ilgi gördü.

Ahiliğin temel ilkeleri:

Programın konuşmacısı olan Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gazi Özdemir, ahiliğin sadece bir esnaf teşkilatı olmadığını, aynı zamanda bir yaşam kültürü olduğunu vurguladı. Söyleşide dürüstlük, çalışkanlık, adalet, dayanışma, helal kazanç ve kul hakkına saygı gibi değerlerin ahiliğin temelini oluşturduğu anlatıldı. Özdemir, meslek sahibi olmanın yanında iyi insan olmanın da toplum için önem taşıdığını özellikle belirtti.

Gençlerle etkileşim ve sonuçlar:

Öğrencilerin sorularının da yanıtlandığı oturumda, ticarette hakkından fazlasını almamak, başkasının emeğine saygı göstermek ve helal-haram ayrımına dikkat etmenin mesleki hayatta nasıl uygulama bulacağına dair örnekler tartışıldı. Katılımcılar, ahilik anlayışının modern iş hayatındaki etik boşlukları doldurma potansiyelini ve kuşaklar arası aktarımının önemini fark etti.

Sunumu gerçekleştiren Naci Ahıskalıoğlu'nun moderatörlüğünde ilerleyen program, öğrencilerin katılımıyla interaktif bir biçimde sürerken etkinlik sonunda Doç. Dr. Gazi Özdemir’e bir plaket takdim edilerek program sona erdi.

BAYBURT’TA ÖĞRENCİLERE ‘AHİLİK KÜLTÜRÜ’ ANLATILDI

BAYBURT’TA ÖĞRENCİLERE ‘AHİLİK KÜLTÜRÜ’ ANLATILDI

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.