Bayburt'ta Kış Şartlarının Zorluğu
Bayburt'un karla kaplı köylerinde yaşayan besiciler, zorlu kış şartlarına rağmen hayvanlarının bakımını büyük bir özveriyle gerçekleştiriyor. Yaz aylarında yaylalarda otlattıkları hayvanlarına, kış boyunca ahır ve naylon çadırlarda özen göstermeye devam ediyorlar.
Günlük Çalışma Rutinleri
Besiciler, gün içerisinde dışarıya çıkardıkları kurtulmuş hayvanlarının bakımını yaparak, kar üzerinde yem verme işlemini gerçekleştiriyor. Ocak ayında başlayan ve mart ortalarına kadar devam eden kuzu doğumları için de koyunlarının başında nöbet tutuyorlar.
Halil Çetin'in Açıklamaları
Merkeze bağlı Kitre köyünde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Halil Çetin, yaklaşık 500 küçükbaş hayvanının bulunduğunu ifade ederek, soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle geçen yılara göre daha zorlu bir süreç yaşadıklarını belirtti. Çetin, "Çok fazla kar yağdı, dolayısıyla biraz sıkıntımız oldu. Yem, saman, hububat daha fazla kullanmak zorunda kaldık. Tedarikimiz bitmek üzere, inşallah bahar erkenden gelirse bunu da atlatacağız." diye konuştu.
Bayburt'ta karla kaplı köylerde yaşayan besiciler, yazın yaylalarda otlattıkları hayvanlarına kış boyunca ahır ve naylon çadırlarda bakarken hayvanlarını gün içinde dışarıya çıkararak yem veriyor.
Bayburt'ta karla kaplı köylerde yaşayan besiciler, yazın yaylalarda otlattıkları hayvanlarına kış boyunca ahır ve naylon çadırlarda bakarken hayvanlarını gün içinde dışarıya çıkararak yem veriyor.