Bayburt'ta avcı yetiştirme kursu planlanıyor; başvurular DKMP İl Müdürlüğü'ne

Bayburt DKMP İl Müdürlüğü, 2026-2027 av sezonu öncesi avcı eğitim kursu düzenlemeyi planlıyor; adaylar eğitimi tamamlayarak avcılık belgesi alabilecek.

Yayın Tarihi: 06.08.2026 10:51
Güncelleme Tarihi: 06.08.2026 10:51

Bayburt'ta avcı yetiştirme kursu planlanıyor; başvurular DKMP İl Müdürlüğü'ne

Bayburt'ta 2026-2027 av sezonu öncesi eğitim hazırlığı

Bayburt Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) İl Müdürlüğü, 2026-2027 av sezonu öncesinde avcı eğitim kursu düzenlemeyi planlıyor. Kurumun duyurusuna göre kurs, avcı adaylarına hem teorik hem de uygulamalı temel bilgileri aktarmayı hedefliyor.

Kursun kapsamı:

Planlanan eğitim programında av ve yaban hayatının korunması, avcılık mevzuatı, av etiği, av güvenliği, silah güvenliği ve ilk yardım gibi başlıkların yer alması öngörülüyor. Eğitimler, katılımcıların hem çevresel sorumluluk hem de kişisel ve toplumsal güvenlik bilincini artırmayı amaçlayacak şekilde tasarlanacak.

Başvuru ve belge alımı:

Kursa katılmak isteyenlerin Bayburt DKMP İl Müdürlüğünü ziyaret ederek başvuru talebinde bulunmaları istendi. Eğitimi başarıyla tamamlayan adaylar, ilgili mevzuat kapsamında avcılık belgesi almaya hak kazanabilecek.

Duyuruda kursun kesin tarihleri, kontenjanı veya eğitim süresiyle ilgili ayrıntılar verilmedi; bu bilgiler için başvuru sırasında İl Müdürlüğü'nden bilgi alınabileceği belirtildi.

Kurumun planı, hem avcılık faaliyetlerinin daha düzenli yürütülmesini sağlama hem de yaban hayatının korunmasına katkı sunma amacını taşıyor.

BAYBURT’TA AVCI EĞİTİM KURSU DÜZENLENMESİ PLANLANIYOR

BAYBURT’TA AVCI EĞİTİM KURSU DÜZENLENMESİ PLANLANIYOR

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.