DOLAR
42,8 -0,03%
EURO
50,27 -0,22%
ALTIN
6.073,24 -1,69%
BITCOIN
3.839.001,4 -1,63%

BAU Gastronomi öğrencileri Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nde iki altın madalya kazandı

BAU Gastronomi öğrencileri, Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nde 'Yılın En İyi Üniversite Ekip' ve 'Modern Türk Mutfağı' kategorilerinde iki altın madalya elde etti.

Yayın Tarihi: 22.12.2025 11:34
Güncelleme Tarihi: 22.12.2025 11:34

BAU Gastronomi öğrencileri Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nde iki altın madalya kazandı

BAU öğrencileri Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nde iki kategoride altın madalya aldı

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından 22’ncisi düzenlenen "Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri" etkinliğinde Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri iki ayrı kategoride birincilik elde etti.

Festival ve katılım

Etkinlik, Bahçeşehir Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. TAŞFED’in Dünya Aşçılar Birliği (WASC) iş birliğiyle düzenlenen festivale ülkemizden ve dünyanın farklı ülkelerinden davetliler katıldı. Organizasyonda yaklaşık bin 500 yarışmacı yer alırken, değerlendirmeyi 120 jüri üyesi üstlendi.

İki ekip, iki altın madalya

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri; "Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması" ve "Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması" kategorilerinde yarıştı ve her iki kategoride de altın madalya kazandı.

"Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması"nda BAU’yu Yağmur Uslu, Majid Al Zoubi ve Ayberk Çil temsil etti. Bu ekip; kestane püreli kış sebzeleri ile servis edilen miso glaze, ördek göğüs ve vişne sos eşliğinde servis edilen balkabaklı risotto ve pancar cipsi üzerinde beyaz madalyon tuz eşliğinde makademya fındığından dondurma içeren tatlı ile jüriyi etkileyerek altın madalya kazanmayı başardı.

"Modern Türk Mutfağı" kategorisinde yarışan Yusuf Can Gümüş, Özgür Özyurt ve Ekin Yüce ise başlangıç olarak isli yoğurt üzerine kızılcık sosu, muhammara ve maydonoz köpüğü eşliğinde kuzu ciğeri dolgulu mantı; ana yemek olarak firik keşkek üzerine madalyon kebap; finalde ise tarçından hazırlanmış toprak üzerinde nar, kuru kayısı, kuru incir, fındık, antep fıstığı, kuş üzümü ve buğday dondurmasıyla sunulan aşureyi sundu ve ekibe ikinci altın madalyayı kazandırdı.

Öğrencilerin yaklaşımı ve jüri değerlendirmesi

BAU Meslek Yüksekokulu Müdürü ve BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Kazım Ozan Özer, etkinlik ve öğrencilerin performansına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"22 yıl aralıksız bir şekilde böyle kapsamlı bir organizasyonu düzenlemek eminim ki kolay değildir. O yüzden öncelikle Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali’ni düzenleyen ve bugüne kadar katkıda bulunan herkese teşekkür ederim. Bu yılki etkinlikte yer almaktan keyif aldık, öğrencilerimiz iki kategoride yarışmalara katıldılar. Hazırladıkları tabaklarda öğrencilerimizin alışılmış çerçevelerin dışına çıkma gayretini, kendilerine özgü yorumlarını görmekse çok keyifliydi. Yılın 'En İyi Üniversite Ekip' ve 'Modern Türk Mutfağı Ekip' yarışmalarında altın madalya aldılar. Her iki ekibimizi de tebrik ediyorum."

TÜRKİYE AŞÇILAR VE ŞEFLER FEDERASYONU (TAŞFED) TARAFINDAN 22’NCİSİ DÜZENLENEN "ULUSLARARASI...

TÜRKİYE AŞÇILAR VE ŞEFLER FEDERASYONU (TAŞFED) TARAFINDAN 22’NCİSİ DÜZENLENEN "ULUSLARARASI İSTANBUL MUTFAK GÜNLERİ" ETKİNLİĞİNDE BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ "YILIN EN İYİ ÜNİVERSİTE EKİP YARIŞMASI" VE "MODERN TÜRK MUTFAĞI EKİP YARIŞMASI" KATEGORİLERİNDE ALTIN MADALYA KAZANDILAR.

TÜRKİYE AŞÇILAR VE ŞEFLER FEDERASYONU (TAŞFED) TARAFINDAN 22’NCİSİ DÜZENLENEN "ULUSLARARASI...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.