Aden'de Akaryakıt İstasyonunda Patlama: 5 Ölü, 10 Yaralı

Yemen'in Aden kentinde bir akaryakıt istasyonunda yaşanan patlamada 5 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 31.08.2024 14:22
Güncelleme Tarihi: 31.08.2024 14:22

Aden'de Akaryakıt İstasyonunda Patlama: 5 Ölü, 10 Yaralı

Aden'de Trajik Patlama

Yemen'in güneyindeki Aden kentinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda gerçekleşen patlamada 5 kişi yaşamını yitirirken, 10 kişi de yaralandı.

Olayın Detayları

İstasyon, El-Mansura ilçesine bağlı Et-Tıs'in Caddesi'nde yer aldı. Görevlilerden edinilen bilgilere göre, patlama büyük bir gürültü ile birçok bölgeden duyuldu.

Yerel Halkın Tepkisi

Bölge sakinleri, patlama sırasında istasyonun, yakınındaki iki apartmanın arasında bulunmasının, ölü ve yaralı sayısının artmasına sebep olabileceğine dair endişelerini dile getirdi. Olay anında istasyonun gaz lokomotiflerinden birinin yük boşaltmakta olduğu bildirildi.

Hükümetin Tepkisi

Yemen resmi ajansı SABA tarafından aktarılan habere göre, Yemen Başbakanı Ahmed Avad bin Mübarek, patlamanın ardından acil soruşturma başlatılması ve benzeri olayların yaşanmaması için acil durum planları ve önleyici tedbirler uygulanması talimatı verdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı