Battalgazi'de yılbaşına yetişecek aşevi için başkan Bayram Taşkın'dan inceleme

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Hastane Caddesi'ndeki yapımı sona yaklaşan aşevi inşaatını inceledi; hedef yılbaşına açılış ve kaymakamlıkla işletme.

Yayın Tarihi: 16.09.2026 14:25
Güncelleme Tarihi: 16.09.2026 14:25

Battalgazi'de yılbaşına yetişecek aşevi için başkan Bayram Taşkın'dan inceleme

Battalgazi'de yılbaşına yetişecek aşevi için başkan Bayram Taşkın'dan inceleme

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Hastane Caddesi'nde yapımı sona yaklaşan aşevi projesinde incelemelerde bulundu. Belediye tarafından hayırseverlerin katkılarıyla yükselen tesisin, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek ulaştırma amacıyla yılbaşına doğru hizmete açılması hedefleniyor.

çalışmaların son durumu:

İnşaat alanında hem bina işlerinin hem de çevre düzenlemesi ve park çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Taşkın, inşaat kısmının bir iki ay içerisinde tamamlanmasını hedeflediklerini belirterek, park düzenlemelerinin de eş zamanlı yürütüldüğünü aktardı. Projenin fiziki olarak bitecek noktaya yaklaştığı ve son kontrollerin yapıldığı vurgulandı.

işletme planı ve toplumsal amaç:

Taşkın, aşevinin işletilmesine ilişkin olarak kaymakamlıkla ortak bir çalışma modeli oluşturmayı planladıklarını ifade etti. Belediye yetkilileri, bu tesisin Malatya’da belediye eliyle işletilecek ilk aşevi olacağını ve amaçlarının kentte kimsenin yatağa aç girmemesini sağlamak olduğunu söyledi. Projenin yapımına destek veren hayırseverlere teşekkür edildi ve katkı sağlayanların hizmetin sürdürülmesinde önemli bir rol oynadığına dikkat çekildi.

Yetkililer, işletme sürecinin kaymakamlık işbirliğiyle yürütülmesinin, dağıtım ve hizmet kalitesinin artmasına katkı sunacağını belirtti. Başkan Taşkın, projenin tamamlanmasının ardından aşevinin ihtiyaç sahiplerine düzenli ve güvenli şekilde sıcak yemek ulaştıracağını ifade ederek, tesisin Battalgazi ve Malatya için hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

İnşaattaki son aşamaların tamamlanmasının ardından, yönetim ve işletme planlarının netleşmesiyle birlikte aşevinin yılbaşına kadar faaliyet geçmesi hedefleniyor.

BAŞKAN TAŞKIN, AŞEVİNDEKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

BAŞKAN TAŞKIN, AŞEVİNDEKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.