Battalgazi'de Selçuklu Mahallesi'ne Sıcak Asfalt Serimi Yapıldı
Battalgazi Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte ilçe genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla başlattığı asfalt çalışmalarını hızlandırdı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, planlı program doğrultusunda Selçuklu Mahallesi'nde zemin hazırlıklarını tamamlayıp sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi.
Çalışmalar kapsamında ekipler, mahallede ihtiyaç duyulan güzergâhlarda zemin hazırlığı sonrası sıcak asfalt uygulaması yaparak yolları kısa sürede kullanıma hazır hale getirdi. Belediye yetkilileri, uygulamanın ulaşımı daha konforlu ve güvenli hale getirmeyi hedeflediğini belirtti.
Mahalle temsilcisinin değerlendirmesi
Selçuklu Mahalle Muhtarı Halil Ayaz, altyapı çalışmaları nedeniyle yolların zarar gördüğünü; "Elektrik hatlarının yer altına alınması, aydınlatma çalışmaları ve yapılan su hattı yenilemeleri sonrasında mahallemizde ciddi tahribat oluştu" diyerek kış aylarında çamur ve ulaşım sorunları yaşandığını anlattı. Ayaz, Belediye Başkanı Bayram Taşkın ile yapılan görüşmelerin ardından 7, 8 ve 9'uncu sokaklar'da zemin hazırlıklarının tamamlanıp sıcak asfalt seriminin yapıldığını, çalışmaların vatandaşları memnun ettiğini söyledi.
Sivil halkın tepkisi ve eksik talepler
Mahalle sakinlerinden Erol Gül, altyapı çalışmaları nedeniyle uzun süredir sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Yapılan asfalt çalışmalarını olumlu karşılıyoruz. Uzun zamandır altyapı nedeniyle sorun yaşıyorduk. Asfaltın yapılmasıyla birlikte rahatladık" ifadelerini kullandı.
Muhtar Ayaz ayrıca bazı sokaklarda kaldırım onarımlarına ihtiyaç olduğunu ve su bağlantıları tamamlandıktan sonra kalan asfalt ve kaldırım çalışmalarının yapılmasıyla mahallenin daha düzenli hale geleceğini vurguladı.
İlçe genelinde sürdürülen asfalt seferberliği kapsamında program dâhilindeki diğer mahallelerde de çalışmaların etaplar halinde devam edeceği bildirildi.
BATTALGAZİ’DE ASFALT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR