Batman'da Üçüncü Festival ve Fuarlar Kortej Yürüyüşüyle Tanıtıldı
Kortej yürüyüşü ve etkinlikler
Batman'da bu yıl üçüncüsü düzenlenecek festival ve fuarların tanıtımı amacıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve kaymakamlıklar tarafından organize edilen etkinlikte Vali Ekrem Canalp, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar bir araya geldi.
Kortej, Turgut Özal Bulvarı'nda başlayıp Valilik önüne kadar sürdü. Katılımcılar festival tanıtım afişleri taşıdı; program kapsamında halk oyunları sergilendi, kadınlar tef çalarak yöresel türküler söyledi.
Vali Canalp'ın açıklamaları
Vali Canalp, yürüyüş sırasında yaptığı konuşmada, 5 ilçe ve kent merkezinde düzenlenen festival ve fuarların her yıl artan katılımla gerçekleştirildiğini belirtti.
Canalp, "Her yıl festivallerimize Batman'dan, komşu illerimizden ve Türkiye’nin birçok yerinden katılım sayısı giderek artıyor. Bu yıl da inşallah milyonlarca insanımızı Batman’da misafir edeceğiz." dedi.
Festivallerin Batman’ın tanıtımına katkı sunduğunu vurgulayan Canalp, amaçlarını şöyle sıraladı:
1. "Bizim festivallerimiz temelde üç amaca birden hizmet ediyor. Bunlardan bir tanesi Batman’ın tanıtımıdır. Batman'ı hem bölgede hem de Türkiye'de tanıtım fırsatı yakalıyoruz."
2. "İkincisi, yerelde üretilen ürünlerin, özellikle de köylerde üretmiş olduğumuz nitelikli ürünlerin tanıtılmasına vesile teşkil ediyoruz."
3. "Üçüncüsü de festivallerimizde insanlarımızın coşkuyu en maksimize şekilde, en coşkulu şekilde yaşadığı zamanlardır. Dolayısıyla da bu anlamda da şimdi coşku zamanı, şimdi festival zamanı, şimdi eğlenme zamanı."
Batman’da bu yıl üçüncüsü düzenlenecek festival ve fuarların tanıtımı amacıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Valilik önüne kadar süren yürüyüşte katılımcılar, festivallerin tanıtımının yapıldığı afişler taşıdı. Programda halk oyunları sergilendi, kadınlar def çalarak yöresel türküler söyledi.