Batman'da Sivil Toplum Kuruluşları Tepkilerini Ortaya Koydu
Batman'da çeşitli sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Lübnan'a yönelik son dönem saldırılarını kınadı. Eğitim-Bir-Sen il binasında düzenlenen basın toplantısında bir araya gelen sivil toplum temsilcileri, saldırıların bölgede yarattığı olumsuz etkileri vurguladı.
Basın Açıklaması Yapıldı
Etkinlikte, Batman Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (BEYDER) temsilcisi Cengiz Arı tarafından basın açıklaması yapıldı. Arı, İsrail'in işgali altında olan Lübnan'daki çeşitli bölgelere düzenlenen saldırıların, bölgedeki istikrarı tehdit ettiğini ifade etti.
Saldırılar Uluslararası Hukuka Aykırı
Arı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Söz konusu bombardımanlar sonucunda, pek çok kadın ve çocuk hayatını kaybetti, yaralılar var ve altyapıya büyük zarar verildi. Bu tür saldırılar, uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararlarına açıkça aykırıdır."
Arı, ayrıca uluslararası toplumun bölgedeki güvenliği sağlamak adına derhal harekete geçmesini gerektiğini belirterek, "Lübnan halkının güvenliği ve bölgede barışın korunması açısından, acil önlemlerin alınması önem arz etmektedir," dedi.
Batman'da sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını kınadı. Batman Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (BEYDER) temsilcisi Cengiz Arı (ortada), Eğitim-Bir-Sen il binasında düzenlenen basın toplantısında açıklama yaptı.
Batman'da sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını kınadı. Batman Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (BEYDER) temsilcisi Cengiz Arı (ortada), Eğitim-Bir-Sen il binasında düzenlenen basın toplantısında açıklama yaptı.