Cenaze töreni:
Batman’da Çamlıca Mahallesi Asri Mezarlığı’nda dün meydana gelen silahlı saldırıda yaşamını yitiren aynı aileden üç kişi, otopsi işlemlerinin ardından toprağa verildi. Mehmet Direk (61), oğlu Ercan Direk (26) ve yeğeni Ebubekir Direk (25) için düzenlenen tören morgdan teslim alınan cenazelerin mezarlığa getirilmesiyle başladı.
Asri Mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından yakınları gözyaşları ve dualar eşliğinde üç yakınını toprağa verdi. Törene hayatını kaybedenlerin yakınları ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı; tören boyunca taziyeler alındı ve cenaze işlemleri aile üyeleri tarafından takip edildi.
Olayın ardından soruşturma:
Olayda ayrıca iki kişinin yaralandığı, yaralıların tedavisinin sürdüğü bildirildi. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki otopsi işlemleri tamamlanan cenazeler morgdan alınıp defnedildi.
Güvenlik güçleri, saldırıya ilişkin geniş çaplı bir inceleme ve soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında olay yeri ve delil çalışmaları ile tanık beyanlarının alındığı, gelişmelerin takip edildiği öğrenildi.
Yaşanan saldırı sonrası mezarlık çevresinde güvenlik önlemleri artırılırken, aile ve kent halkı acı içinde taziyelerini kabul etmeye devam ediyor.
BATMAN’DA ÇAMLICA MAHALLESİ ASRİ MEZARLIĞI’NDA DÜN MEYDANA GELEN SİLAHLI SALDIRIDA YAŞAMINI YİTİREN AYNI AİLEDEN 3 KİŞİ, DÜZENLENEN CENAZE TÖRENİYLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI.