Batman'da 'Kardeşliğin Adı Türkiye' konseri düzenlendi
Etkinlik ve repertuvar
Batman Üniversitesi tarafından organize edilen konser, Atatürk Parkı'nda, Batman Valiliği ve belediyenin desteğiyle gerçekleştirildi. Dr. Öğretim Üyesi Yiğit Karabulut yönetimindeki Güzel Sanatlar Fakültesi Korosu, Türkçe, Kürtçe ve Süryanice türküleri seslendirerek çok dilli bir repertuvar sundu.
Sahne ve yayın
Konserde sahne alan isimler arasında Aydın Aydın, Hazal Ceylan ve Recep Tanyıldız yer aldı. Etkinlik, TRT Kurdi kanalında canlı yayınlandı; yayın aracılığıyla konserin yerel izleyiciyle sınırlı kalmayıp daha geniş bir kitleye ulaştığı bildirildi.
Mesaj ve katılımcılar
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, konser dolayısıyla Batmanlılarla bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını belirtti. Etkinliğin 'Terörsüz Türkiye' çalışmaları çerçevesinde anlamlı olduğunu vurgulayan Demir, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu çerçevesinde düzenlenen bu tür organizasyonların birlik ve kültürel çeşitliliğin görünür kılınmasına katkı sağladığını ifade etti.
Konserde ayrıca Batman Valisi Ekrem Canalp, TRT Kurdi Kanal Koordinatörü Kemal Gümüş, vali yardımcıları, il protokolü ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Çok dilli ezgilerin bir arada sunulması, etkinliğin mesajını ve hedeflediği toplumsal etkiyi güçlendirdi.
Değerlendirme
Organizasyon, yerel kurumların desteklediği kültürel bir buluşma olarak; farklı dillerdeki müzik geleneğini bir araya getirerek toplumsal dayanışma temasını öne çıkardı. Çok dilli repertuvar, kültürel temsilde kapsayıcılık ve bölgede sürdürülen birlik mesajlarının pekiştirilmesi açısından dikkat çekici bir örnek oluşturdu.
Batman Üniversitesince "Kardeşliğin Adı Türkiye" konseri organize edildi. Batman Valiliği ve belediyenin desteğiyle Atatürk Parkı'nda düzenlenen konserde, Dr. Öğretim Üyesi Yiğit Karabulut'un yönetmenliğinde Güzel Sanatlar Fakültesi Korosunca Türkçe, Kürtçe ve Süryanice türküler seslendirildi.