DOLAR
42,7 -0,01%
EURO
50,16 -0,18%
ALTIN
5.884,76 0,38%
BITCOIN
3.658.431,16 0,2%

Batman'da Fıstık Üreticileri Hasat Öncesi Sulama Yürütüyor

Batman'da fıstık üreticileri, az yağışlar nedeniyle hasat öncesi sulama çalışmalarına hız veriyor.

Yayın Tarihi: 07.08.2025 14:06
Güncelleme Tarihi: 07.08.2025 14:24

Batman'da Fıstık Üreticileri Hasat Öncesi Sulama Yürütüyor

Batman'da Fıstık Üreticileri Hasat Öncesi Sulama Yürütüyor

Batman'da fıstık üreticileri, bu yıl yağışların yetersiz olması nedeniyle mahsulü korumak için hasat öncesi sulama mesaisine girdi. Yeterli yağışların olmaması ve yaz sıcaklıklarının yüksek seyretmesi, kentteki fıstık üreticilerini sulama çalışmalarına yönlendirdi.

Üreticiler, verim kaybı yaşamamak ve ürün kalitesini korumak amacıyla sabahın erken saatlerinde traktörlerinin arkasına bağladıkları tankerlerle dere ve göletlerin yolunu tutuyor. Su kaynağından tankerlerine su dolduran üreticiler, tarlalarında fıstık ağaçlarını suluyor.

Fıstık Üreticilerinin Açıklamaları

Yüceköy köyünde fıstık üreticiliği yapan Ferhan Seçen, bu yıl yağışların az olması nedeniyle çaba harcadıklarını ifade etti. Temmuz ayında ağaçları bir kez suladıklarını belirten Seçen, şu an ikinci sulamayı gerçekleştirdiklerini aktardı. Seçen, "Fıstıkların içini tam doldurması için sulama yapıyoruz. Yoksa içi yarım kalır ve dolgu yapmaz. Bu sefer dökülmeye başlar. Ürünü kurtarmak için mücadelemizi yapıyoruz. Gerekirse bir kez daha sulama yapacağız," dedi.

Hüseyin Badakol, çiftçiliğin üreten bir meslek olduğunu belirterek, 40 dönüm Siirt cinsi fıstık yetiştirdiğini kaydetti. Badakol, "Tarımda üretim için çiftçinin her daim çözüm odaklı çalışması gerekiyor. Dereden tanker ve traktör ile suyu alıyoruz. Başka çaremiz kalmamış," dedi.

Kadri Acar, yaklaşık 35 dönüm arazide fıstık üretimi yaptığını açıklayarak, bu yıl yağış azlığı nedeniyle 4 defa sulama gerçekleştirdiğini ifade etti. Acar, "Yağışlar az olduğundan dolayı bu sene ağaçlarımız kurumaması için kendi imkanlarımızla tankerlerle su çekip veriyoruz. Çaba bizden bereketi Allah'tan. Derenin suyu da azaldı, verimli kullanıyoruz. Boşuna israf etmiyoruz," dedi.

Batman'da fıstık üreticileri, yağışların yetersiz ve yaz sıcaklıklarının yüksek olması nedeniyle...

Batman'da fıstık üreticileri, yağışların yetersiz ve yaz sıcaklıklarının yüksek olması nedeniyle mahsulü korumak için hasat öncesi sulama mesaisi yürütüyor.

Batman'da fıstık üreticileri, yağışların yetersiz ve yaz sıcaklıklarının yüksek olması nedeniyle...

Batman'da fıstık üreticileri, yağışların yetersiz ve yaz sıcaklıklarının yüksek olması nedeniyle mahsulü korumak için hasat öncesi sulama mesaisi yürütüyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı