Batman'da Beşiri Örmegöze Organize Sanayi Bölgesi'nde Kaçak Silah Operasyonu: 6 Tutuklama

Beşiri Örmegöze OSB'de düzenlenen operasyonda 6 şüpheli tutuklandı; olayda çok sayıda tabanca, şarjör ve uyuşturucu ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 05.11.2025 14:21
Güncelleme Tarihi: 05.11.2025 14:21

Batman'da Beşiri Örmegöze Organize Sanayi Bölgesi'nde Kaçak Silah Operasyonu: 6 Tutuklama

Batman'da Beşiri Örmegöze OSB'de kaçak silah operasyonu: 6 tutuklama

Jandarma ekipleri suçüstü yakalama ve geniş çaplı aramalarla çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirdi

Batman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Beşiri ilçesi Örmegöze Organize Sanayi Bölgesinde kaçak silah ticareti yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda toplam altı kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Operasyon sırasında, M.S. ve Y.S. isimli şahıslar silah ticareti yaparken suçüstü yakalandı. Şüphelilerin üzerlerinde, ikametlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilenler şöyle kayda geçti:

6 adet 9 milimetre tabanca, 6 adet şarjör, 4 adet 7.62 milimetre fişek ve 18 adet satışa hazır fişek haline getirilmiş skunk uyuşturucu maddesi.

Operasyonda yakalanan iki şüpheli ile olayla bağlantısı olduğu belirlenen dört kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Batman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edildi.

Bu tür operasyonlar, organize bölgelerde yürütülen ticaretin ve suç unsurlarının tespiti açısından önemli sonuçlar doğuruyor. Jandarma birimlerinin suçüstü yakalama ve delil toplama yöntemleri, bölgede izinsiz silah dolaşımının önlenmesine katkı sağlıyor. Ayrıca ele geçen malzemeler, yasal süreçte delil niteliği taşıyacak ve soruşturma ile kovuşturma aşamalarında kullanılacak.

Olay, yerel güvenlik ve kanun uygulayıcılarının kaçakçılıkla mücadeledeki rolünü ve saha çalışmalarının etkinliğini gösteren bir örnek olarak değerlendirilebilir.

ARAMALARDA 6 ADET 9 MİLİMETRE TABANCA, 6 ADET ŞARJÖR, 4 ADET 7.62 MİLİMETRE FİŞEK VE 18 ADET...

ARAMALARDA 6 ADET 9 MİLİMETRE TABANCA, 6 ADET ŞARJÖR, 4 ADET 7.62 MİLİMETRE FİŞEK VE 18 ADET SATIŞA HAZIR FİŞEK HALİNE GETİRİLMİŞ SKUNK UYUŞTURUCU MADDESİ ELE GEÇİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı