Batman'da 67 kilogramlık turna balığı sergilendi
Sergileme, yakalandığı yer ve piyasa bilgileri
Batman'da sergilenen 67 kilogram ağırlığındaki dev turna balığı, vatandaşların yoğun ilgisini çekti. Balık, Cizre'de, Botan Çayı'nda yakalandı ve sergilenmek üzere Batman'a getirildi.
Balıkçılık sektöründe 29 yıldır hizmet veren Abdullah Basut, turna balığının yörede en çok tercih edilen balık türlerinden biri olduğunu belirtti. Basut, bu büyüklükte balıkların nadiren yakalandığını vurguladı.
Basut'un verdiği bilgiye göre, balığın satış fiyatı kilosu 450 TL olarak belirlendi. Dev turna balığını görmek isteyen vatandaşlar sergi alanında yoğunluk oluşturdu; balığın boyutu ve ağırlığı dikkat çekti.
Basut, 'Turna balığı yöremizde yoğun talep görüyor. Kilosu 450 TL'den satılıyor. Bu büyüklükte balıklar nadiren yakalanıyor' ifadelerini kullandı.
BATMAN’DA DEV TURNA BALIĞI İLGİ ODAĞI OLDU