Batman adliyesine delil sundu: 55 milyon liralık kayıp iddiasında hukuk savaşı sürüyor

Fatma Kovan, eski eşi A.K.'nin 55 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla üç davayı kazandığını ve Batman Adliyesi'ne delil sunduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 25.09.2026 13:11
Güncelleme Tarihi: 25.09.2026 13:11

Batman adliyesine delil sundu: 55 milyon liralık kayıp iddiasında hukuk savaşı sürüyor

Olayın iddiası:

Bodrum'dan Mardin'e taşındıktan sonra eski eşi A.K. tarafından dolandırıldığını öne süren Fatma Kovan, mal varlığının 55 milyon lira

Kovan, davaya ilişkin olarak Batman Adliyesi'ne yeni kanıtlar sunduğunu ve sürecin takipçisi olduğunu dile getirdi. Olayın tarafları ve iddialar halen yargı sürecinde bulunuyor.

Hukuk süreci ve sunulan deliller:

Kovan, yürüttüğü hukuk mücadelesinde bugüne kadar üç davayı kazandığını; buna karşın Diyarbakır'da kendisine karşı açılmış bir dava daha bulunduğunu ifade etti. Hâkimlerin, delil ve ispat temelinde karar vereceğini vurgulayan Kovan, adli mercilere sunduğu belgelerin içeriği hakkında detay vermekten kaçındı.

Eski eşinin kendisini en başından dolandırmayı planladığını iddia eden Kovan, karşı tarafın kolluk birimlerine defalarca şikâyet başvurularında bulunduğunu ve bu süreçlerle kendisini yıpratmaya çalıştığını söyledi. Kovan, mahkemelerin kanıta göre karar vereceğine olan inancını belirtti.

Kovan'ın açıklamaları ve kişisel vurguları:

Konuşmasında yaşananların kişisel ve ailevi etkilerine de değinen Kovan, dört yaşında bir çocuğu olduğunu ve tüm mücadelesini evladı için verdiğini söyledi. Kovan, sosyal medyadaki paylaşımlar ve haberleşmeler nedeniyle yanlış algılar oluştuğunu, kendisinin bir fenomen veya TikTokçu olmadığını belirtti.

Kovan ayrıca “Üç davamı kazandım. Hiçbir zaman susmayacağım, hiç kimse beni susturamaz” sözleriyle kararlılığını dile getirdi. Hakkını helal etmediğini, vicdanından ve iyi niyetinden ödün vermeyeceğini ekledi ve sürecin yargı tarafından neticelendirileceğini ifade etti.

Davayla ilgili ayrıntıların ve delillerin yargı tarafından değerlendirilmesi bekleniyor. Kovan, adaletin yerini bulacağına inandığını belirterek çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

FATMA KOVAN, İKİ BUÇUK YILDIR SÜREN HUKUK MÜCADELESİNDE ÜÇ DAVASINI KAZANDIĞINI BELİRTEREK...

FATMA KOVAN, İKİ BUÇUK YILDIR SÜREN HUKUK MÜCADELESİNDE ÜÇ DAVASINI KAZANDIĞINI BELİRTEREK, “HİÇBİR ZAMAN SUSMAYACAĞIM, HİÇ KİMSE BENİ SUSTURAMAZ” DEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.