DOLAR
42,69 -0,02%
EURO
50,19 -0,01%
ALTIN
5.905,7 0,22%
BITCOIN
3.748.576,67 -0,16%

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Yerleşimci ve Asker Saldırılarında 2 Filistinli Yaralandı

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yerleşimci ve asker saldırılarında 1'i kadın olmak üzere 2 Filistinli yaralandı; hak savunucuları saldırıların arttığını bildiriyor.

Yayın Tarihi: 16.08.2025 14:04
Güncelleme Tarihi: 16.08.2025 14:04

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Yerleşimci ve Asker Saldırılarında 2 Filistinli Yaralandı

Olayın Özeti

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüsta, Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler ile İsrail askerlerinin düzenlediği saldırılarda 1'i kadın olmak üzere 2 Filistinli yaralandı.

Vaka Ayrıntıları

Beyder Bedevi Haklarını Savunma Kuruluşu'nun yazılı açıklamasına göre, Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentinin Halhul beldesinde yerleşimcilerin Filistinli çiftçilere yönelik saldırısı sonucunda Necla Hüseyin Akil darp edildi; vücudunda morluklar oluşan Akil hastaneye nakledildi.

Filistin Kızılayı ise, işgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Saad bölgesinde Ayrım (Utanç) Duvarı yakınında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinli gencin yaralandığını, ilk müdahalenin yapıldığını ve yaralının hastaneye götürüldüğünü bildirdi.

Hak Savunucularının İddiaları ve Genel Eğilim

Açıklamalarda, İsrail askerleri ile yerleşimcilerin Batı Şeria'da ev yıkımı, zorla topraklarından çıkarma ve yasa dışı yerleşimleri genişletme gibi uygulamalarını artırdığı; bunun da "Batı Şeria'nın ilhakına" zemin hazırlamaya yönelik bir eğilim oluşturduğu belirtildi.

Yetkililer ve hak savunucuları, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonrası, 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşandığını vurguluyor. Bu süreçte bildirilen rakamlar arasında 1000'den fazla ölü, yaklaşık 7 bin yaralı ve 18 bin 500'den fazla gözaltı yer alıyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı