DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.851.247,51 -0,14%

Batı Şeria'da Filistinliler, İsrail'in Gazze'deki Açlık Politikalarını Protesto Etti

Batı Şeria'da yüzlerce Filistinli, Gazze'deki açlık ve soykırım politikalarını protesto etti ve uluslararası müdahale çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 19.07.2025 23:53
Güncelleme Tarihi: 19.07.2025 23:53

Batı Şeria'da Filistinliler, İsrail'in Gazze'deki Açlık Politikalarını Protesto Etti

İşgal Altındaki Batı Şeria'da Protestolar

İşgal altındaki Batı Şeria'nın farklı şehirlerinde yüzlerce Filistinli, İsrail'in Gazze Şeridi'nde uyguladığı soykırım ve aç bırakma politikalarını protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar doğrultusunda, akşam namazının ardından Nablus, Cenin ve Ramallah kentlerinde gösteriler düzenlendi.

Göstericilerden Gazze'ye Destek

Protestocular, Gazze'ye destek veren mesajların yer aldığı pankartlar taşıyarak, çeşitli sloganlar atarak seslerini duyurdu.

Filistin Başbakanı'ndan Uluslararası Müdahale Çağrısı

Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa, Ramallah'ta Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Filistin Özel Temsilcisi Jaco Cilliers ile görüşme gerçekleştirerek, Gazze'deki açlık sorununa dikkat çekti. Mustafa, uluslararası toplumdan Gazze'de açlığın sona ermesi ve tüm sınır kapılarının açılması için daha fazla baskı yapılmasını talep etti.

Gazze'deki Durum

Gazze'deki hükümet, Medya Ofisi aracılığıyla yaptığı açıklamada, açlık nedeniyle yaşamını yitiren çocuk sayısının 69'a ulaştığını, ilaç ve gıda eksikliği kaynaklı vefatlar arasında gidenlerin sayısının ise 620 olduğunu bildirdi. Ayrıca, açlık sebebiyle hastaneye başvuranların sayısında ciddi bir artış olduğu ifade edildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı