Başyayla'da hayırsever destekli iki derslikli ilköğretim okulu törenle açıldı

Başyayla köyünde hayırseverin başlattığı ve İl Özel İdaresi'nin tamamladığı iki derslikli ilköğretim okulu, protokolün katılımıyla törenle hizmete girdi.

Yayın Tarihi: 26.09.2026 16:51
Güncelleme Tarihi: 26.09.2026 17:02

Başyayla'da hayırsever destekli iki derslikli ilköğretim okulu törenle açıldı

Başyayla köyünde yeni eğitim binası hizmete girdi

Sivas’ın Altınyayla ilçesi Başyayla köyünde yapımı tamamlanan ve açılışı gerçekleştirilen okul, bölge eğitimine doğrudan katkı sağlayacak. Hayırsever tarafından başlatılan ve İl Özel İdaresi tarafından tamamlanan 2 derslikli ilköğretim binasının törenle eğitime başlanması, yerel halk ve yetkililerce memnuniyetle karşılandı.

açılış törenine katılanlar ve süreç:

Törene AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Enerji Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, Milletvekili Rukiye Toy, AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan ile il ve ilçe protokolü katıldı. Okulun bahçesinde kurban kesimi yapılarak kurdele kesildi ve hafta sonu olmasına rağmen öğrenciler ilk derslerini burada yaptı.

törenin öne çıkan anları:

Tören sırasında halk oyunları sergilendi; protokolden Abdullah Güler’e küçük bir Kangal yavrusu hediye edildi ve Güler okulun bahçesine ağaç dikti. Bu sembolik etkinlikler, okulun açılışını hem resmi hem de toplumsal bir kutlamaya dönüştürdü.

eğitim yatırımı ve verilen mesajlar:

Güler konuşmasında okulun maliyetinin yaklaşık 5,5 milyon lira olduğunu belirterek eğitime verilen önemi vurguladı. Konuşmasında, "Gelecek nesillerimiz, evlatlarımızı hem iyi fiziki ortamlarında hem de daha iyi bir eğitim almaları noktasında gerçekten büyük bir çaba içerisindeyiz. Özellikle bu yıl Sivas merkezimizde Milli Eğitim Bölge Akademisi’nin açılmasıyla beraber gerçekten Sivas’ımız eğitim alanında önemli bir ivme katetti" ifadelerine yer verdi.

İki derslikli bu ilköğretim okulunun açılması, Başyayla köyü ve çevre yerleşimler için ulaşılabilir eğitim imkânlarını artırırken, yerel yatırım ve kamu desteğinin birleştiği örnek bir proje olarak kayda geçti.

GÜLER’E KANGAL YAVRUSU HEDİYE EDİLDİ.

GÜLER’E KANGAL YAVRUSU HEDİYE EDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.