Başsavcı Emrullah Akbulut yolda kalan araca yardımcı oldu
Olayın gelişimi
Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde seyir halindeyken arızalanan bir sürücü, yoldan geçen bir kişiden yardım istedi. Yardım çağrısını geri çevirmeyen kişinin Kaynarca Cumhuriyet Başsavcısı Emrullah Akbulut olduğu belirlendi.
Başsavcı Akbulut, sürücüyle birlikte otomobilin arkasına geçerek aracı yakındaki akaryakıt istasyonuna kadar itti. Kısa süre sonra araç yeniden çalıştırıldı ve sürücü yoluna devam etti; sürücü, yaptığı yardım için Başsavcı Akbulut'a teşekkür etti.
Görüntüler ve değerlendirme
O anlar bir güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde Başsavcı Akbulut'un yardım talebine hızlı yanıt verdiği ve sürücüyle birlikte aracı ittiği görülüyor.
Bu olay, bir kamu görevlisinin sıradan bir vatandaşlık davranışıyla doğrudan müdahil olarak kamuoyuna yansımasının örneğini sunuyor. Görüntülerin paylaşılması, yardımsever yaklaşımın yerel düzeyde fark edilmesini sağladı ve olay kısa bir süre içinde mahallî kamuoyunda olumlu karşılandı.
SAKARYA'NIN KAYNARCA İLÇESİNDE ARACI ARIZALANARAK YOLDA KALAN SÜRÜCÜNÜN YARDIM İSTEDİĞİ KİŞİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI ÇIKTI.