Başkonsolos Toktobekov OMÜ'de Kırgız öğrencilerle eğitim ve kültür bağlarını konuştu

Başkonsolos Chyngyz Toktobekov, OMÜ'de öğrenim gören Kırgız öğrencilerle bir araya gelerek eğitim süreçleri, üniversite yaşamı ve iki ülke arasındaki kültürel işbirliğini ele aldı.

Yayın Tarihi: 23.09.2026 16:14
Güncelleme Tarihi: 23.09.2026 16:14

Başkonsolos Toktobekov OMÜ'de Kırgız öğrencilerle eğitim ve kültür bağlarını konuştu

OMÜ'de karşılıklı görüş alışverişi

Kırgız Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Chyngyz Toktobekov ile beraberindeki heyet, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) öğrenim gören Kırgızistanlı öğrencilerle buluştu. Toplantı OMÜ Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirildi ve Cumhuriyetin Samsun'daki öğrencileriyle doğrudan iletişim kurma fırsatı sağlandı. Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın ile rektör yardımcıları Prof. Dr. Alper Kesten ve Prof. Dr. Ayşe Pınar Sumer ile Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aycan da görüşmede hazır bulundu.

öğrencilerin görüş ve talepleri

Programda öğrenciler, OMÜ'deki eğitim süreçleri ve üniversite hayatına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Başkonsolos Toktobekov ve heyeti, öğrencilerin akademik deneyimlerini, karşılaştıkları zorlukları ve taleplerini dinledi; karşılıklı soru-cevaplarla eğitim süreçlerine dair açıklık getirildi. Toplantı, öğrencilerin gündelik yaşamına ilişkin somut sorunların ve önerilerin doğrudan iletilmesine olanak tanıdı.

eğitim-kültür ilişkilerinin güçlendirilmesi

Görüşmede ayrıca Türkiye ile Kırgızistan arasındaki eğitimsel ve kültürel ilişkilerin nasıl geliştirilebileceği ele alındı. Üniversitelerin ve öğrencilerin iki ülke arasındaki bağları güçlendirmede oynadığı rol vurgulandı; akademik işbirlikleri, değişim programları ve kültürel etkinliklerin önemi üzerinde duruldu. Katılımcılar, üniversite merkezli inisiyatiflerin gençler arasındaki etkileşimi artırabileceği konusunda mutabık kaldı.

Toplantı, öğrencilerle yapılan samimi sohbetlerin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu; görüşme, hem diplomatik hem de eğitim alanında karşılıklı anlayışı pekiştiren bir adım olarak değerlendirildi.

CHYNGYZ TOKTOBEKOV VE BERABERİNDEKİ HEYET, ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ'NDE (OMÜ) ÖĞRENİM GÖREN...

CHYNGYZ TOKTOBEKOV VE BERABERİNDEKİ HEYET, ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ'NDE (OMÜ) ÖĞRENİM GÖREN KIRGIZİSTANLI ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ.

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.