Kepez’in hizmet yol haritası: 2025 değerlendirildi, 2026 planlandı
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, belediye meclis üyeleri ve CHP Kepez İlçe Örgütü ile bir araya gelerek 2025 yılı hizmetlerini değerlendirdi ve 2026 yılı için planlamaları paylaştı. Kent Ormanı’nda düzenlenen toplantıda ilçenin öncelikleri, projelerin durumları ve önümüzdeki dönemin açılış takvimi masaya yatırıldı.
Projeler ve açılış takvimi
Başkan Kocagöz, Kepez yolculuğunun 7 ana başlık altında şekillendiğini ve toplam 105 projeye göre hareket edildiğini hatırlattı. Bugüne kadar 45 projenin tamamlanıp hizmete açıldığını, açılışı yapılacak 21 projenin daha bulunduğunu söyledi. Kocagöz, açılışların her hafta bir şeklinde planlandığını ve ayrıca 7 temel atma töreni yapılacağını belirtti; sosyal projelerin bu sayılara dahil edilmediğini vurguladı.
Güneş Mahallesi pazarı
Güneş Mahallesi pazar alanına ilişkin olarak Kocagöz, projenin 4–5 ay içinde tamamlanarak esnafa teslim edileceğini ifade etti ve "Biz her zaman esnafımızın yanı başındayız" dedi.
Sosyal projeler
Kepez Belediyesi bünyesinde sosyal hizmet alanında yürütülen çalışmalara dikkat çeken Kocagöz, Kepez Belediyesi Şefkat ve Huzurevi yanına yapılacak Gündüz Bakımevi ve Alzheimer Merkezi projesinin hayırsever Ufuk Cömertoğlu tarafından üstlenildiğini ve kendisine teşekkür ettiğini aktardı. Ayrıca Habibler ve Teomanpaşa Semt Evleri, Zübeyde Hanım Kadın Eğitim ve Sosyal Tesisi, Gülveren Öğrenci Kent Lokantası, Aşevi, Başköy Spor Tesisi ve Kırçiçeği Kent Lokantası gibi projelerin yapımının tamamlandığını, bazılarının hizmete başladığını ve bazı açılışların önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini bildirdi.
Ek olarak Erenköy Nasreddin Hoca Kreş ve Gündüz Bakımevi ek hizmet binasının tamamlandığını ve hizmete başladığını, yakında açılacak Halk Market'in ise Türkiye’ye örnek bir proje olacağını söyledi. Toplantıda ayrıca Oba, Emekliler Lokali, Duacı Edip Akbayram Gençlik Parkı, mola evleri, Altınova Kreşi ve KEPTAŞ projeleri hakkında bilgiler paylaşıldı.
Tasarruf ve belediyeler arası iş birliği
Kocagöz, belediye atölyelerinde üretilen ekmek büfeleri ve konteynerlerle ciddi bir tasarruf sağlandığını belirtti. Ekmek büfelerinin maliyetinin 440 bin liradan 110 bin liraya düştüğünü ve hedefin 90 bin lira olduğunu ifade etti. Üretilen konteynerlerin Merkezefendi Belediyesi ve Döşemealtı Belediyesi ile iş birliği kapsamında paylaşıldığını belirten Kocagöz, belediyeler arası dayanışmanın önemine vurgu yaparak, CHP’li belediyelerin tümünün başarılı olması gerektiğini söyledi.
KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI MESUT KOCAGÖZ, BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ VE CHP KEPEZ İLÇE ÖRGÜTÜ İLE BİR ARAYA GELEREK 2025 YILININ HİZMET ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ.