Başkan Demirçalı: "Basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir"
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında buluşma
Adana Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen programda basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Programda konuşan Demirçalı, "Bugün, toplumun doğru, tarafsız ve hızlı bilgiye ulaşması adına gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışan siz değerli gazetecilerimizle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum." ifadelerini kullandı.
Demirçalı, basının rolüne dair konuşmasında şu vurguları yaptı: "Basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Sizler, halkın gözü, kulağı ve sesi olarak çok önemli bir sorumluluk üstleniyorsunuz. Kamuoyunu aydınlatırken gösterdiğiniz emek, cesaret ve fedakarlık her türlü takdirin üzerindedir. Zor şartlar altında, çoğu zaman büyük riskler alarak yaptığınız bu kutsal görevin değerini çok iyi biliyoruz."
Başkan, yerel yönetimler açısından basının önemine de dikkat çekerek, "Bizler, yerel yönetimler olarak basını her zaman bir paydaş olarak gördük. Şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının en önemli güvencelerinden biri güçlü ve özgür basındır" dedi.
Programın kapanışı
Toplantı, Demirçalı ile basın mensuplarının toplu fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi.
YÜREĞİR, BELEDİYE BAŞKANI ALİ DEMİRÇALI, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ.