Toplantının amacı ve kapsamı
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Afet İşleri ve Risk Yönetimi Daire Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen "5 bin metrekare üzeri parkların olması ihtimal afetlerde barınma alanı olarak kullanılması" konulu koordinasyon toplantısına katıldı. Toplantı, olası afet anlarında vatandaşların güvenli barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik önleyici ve planlı çalışmaların yol haritasını belirlemeyi hedefledi.
Toplantı yeri ve altyapı değerlendirmesi
Görüşmeler, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ev sahipliğinde, 1 milyon 260 bin metrekare büyüklüğe sahip Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesinde gerçekleştirildi. Toplantıda mevcut alanların kapasitesi, mevcut altyapı imkânları ve ihtiyaç duyulması halinde alanların barınma amaçlı kullanıma uygun hale getirilmesine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.
Ele alınan temel konular
Toplantıda; mevcut alanlar, altyapı imkânları ve kurumlar arası koordinasyon gibi başlıklar öncelikli olarak ele alındı. Ayrıca, afet anlarında hızlı müdahale ve etkin koordinasyonun sağlanması, barınma alanları ile birlikte sosyal kullanım ve çocuklar için güvenli aktivite bölgelerinin planlanması konuları tartışıldı.
Başkanın değerlendirmesi
Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin afetlere karşı dirençli bir şehir olması için tüm birimlerle eşgüdüm içinde çalıştıklarını vurguladı. Büyükkılıç toplantıda, "Allah korusun olması ihtimal afet anlarında vatandaşlarımızın güvenle kullanabileceği Afet Parkı modeli için; barınma alanları, sosyal alanlar, çocuklar için güvenli aktivite bölgeleri gibi birçok fonksiyonu ele aldık" ifadelerini kullandı ve katkı sunan birimlere teşekkür etti.
Katılımcılar
Toplantıya; Genel Sekreter Yardımcıları Ufuk Sekmen ve Mustafa Türkmen, Afet İşleri ve Risk Yönetimi Daire Başkanı Gonca Arın, İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan, Park ve Bahçeler Daire Başkanı Enver Şamil Taşcı, Akıllı Şehircilik ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Abdullah Avan ile ilgili personel katıldı.
Hedefler ve sürdürülecek çalışmalar
İş birliğiyle yürütülecek çalışmalar kapsamında öncelik, afet anlarında hızlı müdahale ve etkin koordinasyonun sağlanması olarak belirlendi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğinde, afet yönetimi ve risk azaltma odaklı projelerle şehrin güvenli geleceğini sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.
KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, 5 BİN METREKARE ÜZERİ PARKLARIN OLMASI İHTİMAL AFETLERDE BARINMA ALANI OLARAK KULLANILMASINA YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILARAK, AFET YÖNETİMİNDE ÖNLEYİCİ VE PLANLI ÇALIŞMALARIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ.