Başkan Bozkurt, Minik Öğrencinin Davetine Katıldı ve Tandırda Pişen Ispanaklı Ekmeği Paylaştı
Malatya'nın Darende ilçesinde Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, Irmaklı Mahallesi İlkokulu öğrencisi Ayşe Zümra'nın kendi el yazısıyla kaleme aldığı daveti yanıtlayarak aileyi ziyaret etti.
Ziyaretin ayrıntıları
Başkan Bozkurt, mahallenin daveti üzerine aileyle aynı sofrada buluştu ve tandırda pişen sıcak ıspanaklı ekmeği onlarla birlikte paylaştı. Ziyaret sırasında çocuklarla sohbet eden Bozkurt, mahalle sakinleriyle de bir araya gelerek samimi anlar yaşadı.
Değerlendirme ve anlam
Bu buluşma, Anadolu misafirperverliğinin somut bir örneği olarak kayda geçti. Ziyarete ilişkin değerlendirmesinde Başkan Bozkurt, "Bazen bir çocuğun gönlünde yer edinebilmek, dünyadaki en kıymetli makamdan daha değerlidir" ifadelerini kullandı.
Bu tür doğrudan ilişkiler, yerel yönetim ile vatandaş arasındaki güveni güçlendiriyor ve toplumun farklı kesimlerine yönelik ulaşılabilirlik algısını pekiştiriyor. Küçük bir davetin samimi paylaşımına dönüşmesi, hem yerel dayanışmayı hem de çocukların toplumsal katılımını görünür kılıyor.
MİNİK ÖĞRENCİNİN DAVETİNE BAŞKAN BOZKURT’TAN ANLAMLI ZİYARET