Başkale'de jandarma operasyonunda 4 Kalaşnikof ve 14 tabanca ele geçirildi
Van Valiliği açıklaması: Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi, adli işlem başlatıldı
Van’ın Başkale ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, çeşitli ikamet ve eklentilerde yapılan aramalar sonucunda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.
Operasyon, İl Jandarma Komutanlığı'nın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütüldü. Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, çalışmanın devam ettiği bildirildi.
Arama neticesinde ele geçirilen malzemeler: 4 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 14 adet tabanca, 147 adet 9 mm. fişek, 37 adet tabanca şarjörü, 9 adet ruhsatsız av tüfeği, 5 adet piyade tüfeği şarjörü, 52 adet kartuş, 2 adet lazer nişangah, 140 adet silah iğnesi, 127 adet silah kabzası, 84 adet el kundağı, 47 adet tetik tertibatı ve 3 adet namlu.
Valilik açıklamasına göre, C.A., F.B,l., K.Ç. ve Ş.B. adlı şahısların ikamet ve eklentilerinde yapılan adli arama neticesinde bu bulgulara rastlanmış ve adli işlemlere başlanılmıştır.
Valilikten yapılan vurgulamada: "Güvenlik güçlerimiz halkımızın huzur ve güvenliği için her türlü suç ve suçluyla mücadelesine azim ve kararlılıkla devam etmektedir."
VAN'IN BAŞKALE İLÇESİNDE SİLAH VE MÜHİMMAT VE GEÇİRİLDİ.