Başkale’de jandarma operasyonunda 3 milyon 65 bin TL değerinde gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi

Başkale'de jandarma yol kontrollerinde piyasa değeri 3 milyon 65 bin TL olan 1.443 kg gıda ve 26 elektronik eşya ile 62 bin 400 TL değerinde 156 parça kaçak eşya ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 20.01.2026 13:01
Güncelleme Tarihi: 20.01.2026 13:01

Başkale’de jandarma operasyonunda 3 milyon 65 bin TL değerinde gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi

Başkale'de jandarma operasyonunda gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi

Valilikten yapılan açıklama

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Operasyon ve ele geçirilen mallar

Çamlık Mahallesi mevkiinde icra edilen yol arama ve kontrol faaliyeti neticesinde piyasa değeri 3 milyon 65 bin TL olan bin 443 kilogram muhtelif gıda malzemesi ve 26 adet gümrük kaçağı elektronik eşya ele geçirildi.

Başka bir faaliyette, Aşalan Mahallesi mevkiinde ise piyasa değeri 62 bin 400 TL olan 156 parça gümrük kaçağı eşya bulundu.

Şüpheliler ve adli işlem

Soruşturma kapsamında, A.D. (34), N.E. (34), H.B. (46) ve M.E. (29) isimli şahıslar hakkında adli işlem yapıldığı kaydedildi.

VAN’IN BAŞKALE İLÇESİNDE JANDARMA EKİPLERİNCE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR SONUCUNDA GÜMRÜK KAÇAĞI MALZEME...

VAN’IN BAŞKALE İLÇESİNDE JANDARMA EKİPLERİNCE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR SONUCUNDA GÜMRÜK KAÇAĞI MALZEME ELE GEÇİRİLDİ.

VAN’IN BAŞKALE İLÇESİNDE JANDARMA EKİPLERİNCE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR SONUCUNDA GÜMRÜK KAÇAĞI MALZEME...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.