Başiskele’de 15 bin gülün açtığı bahçede görsel şölen

Başiskele’de 160 farklı çeşitte 15 bin gülün bulunduğu Gül Bahçesi, çiçeklerin açmasıyla ziyaretçilere renkli ve kokulu bir görsel şölen sunuyor.

Yayın Tarihi: 23.06.2026 17:25
Güncelleme Tarihi: 23.06.2026 17:29

Başiskele’de 15 bin gülün açtığı bahçede görsel şölen

Başiskele’de 15 bin gülün açtığı bahçede görsel şölen

Bahçenin özellikleri ve amaç

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde 160 farklı çeşitte 15 bin gülin yer aldığı Gül Bahçesi, çiçeklerin açmasıyla ziyaretçilere rengarenk bir görsel şölen sunmaya başladı.

Proje, Başiskele Belediyesi tarafından kent estetiğini artırmak ve vatandaşlara yeni yeşil alanlar kazandırmak amacıyla hayata geçirildi. Bölgede peyzaj düzenleme çalışmaları halen sürdürülüyor.

Doğayla vakit geçirmek isteyen ziyaretçiler için özel tasarlanan alan; hoş kokular, zengin renk çeşitliliği ve düzenlenen yürüyüş yollarıyla dikkat çekiyor. Bahçede dinlenme alanları ve fotoğraf çekim noktaları bulunuyor.

Gül bahçesinin kente katkısı

Kentsel yeşil alanlar, genel olarak kent estetiğini güçlendirir, açık alan kullanımını artırır ve halkın dinlenme ihtiyaçlarına yanıt verir. Gül bahçesi de peyzaj düzenlemeleri ve ziyaretçi odaklı donatılarıyla ilçenin sosyal kullanım alanlarını çeşitlendiriyor.

Çiçeklenme döneminin başlamasıyla birlikte bahçenin kısa sürede ilçenin en çok ziyaret edilen mekanlarından biri olması bekleniyor.

Öne çıkan: 160 çeşitte 15 bin gül, hoş kokular, dinlenme alanları ve fotoğraf noktaları.

KOCAELİ'NİN BAŞİSKELE İLÇESİNDE 160 FARKLI ÇEŞİTTE 15 BİN GÜLÜN YER ALDIĞI GÜL BAHÇESİ, ÇİÇEKLERİN...

KOCAELİ'NİN BAŞİSKELE İLÇESİNDE 160 FARKLI ÇEŞİTTE 15 BİN GÜLÜN YER ALDIĞI GÜL BAHÇESİ, ÇİÇEKLERİN AÇMASIYLA ZİYARETÇİLERİNE RENGARENK GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA BAŞLADI.

KOCAELİ'NİN BAŞİSKELE İLÇESİNDE 160 FARKLI ÇEŞİTTE 15 BİN GÜLÜN YER ALDIĞI GÜL BAHÇESİ, ÇİÇEKLERİN...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.