![Baş ağrısı için doğal iksir! Tek bir tanesi bile şifa veriyor](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202311/bas-agrisi-icin-dogal-iksir-tek-bir-tanesi-bile-sifa-veriyor-1200-371629.jpg)
Karanfil çayı, geleneksel olarak kullanılan ve birçok sağlık yararı bulunan bir bitki çayıdır. Bu güçlü baharatın sağlık faydalarıyla birlikte, sıcak içimi ve aromatik lezzetiyle de beğeni kazanmaktadır.
KARANFİL ÇAYININ 5 MUCİZEVİ FAYDASI…
- Karanfil, güçlü antioksidanlar içerir ve vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücreleri korur.
- Karanfil, doğal iltihap önleyici özelliklere sahiptir ve bu özellik, çeşitli iltihabi durumları hafifletebilir.
- Karanfil, içerdiği eugenol sayesinde ağrı kesici özelliklere sahiptir. Bu özellik, baş ağrıları ve diğer ağrılı durumları hafifletebilir.
- Karanfil, bağışıklık sistemini destekleyen vitamin ve mineraller içerir, böylece hastalıklara karşı vücudu korur.
- Karanfil çayı, mide problemlerine karşı kullanılabilir. Mide bulantısı ve gaz gibi sorunları hafifletebilir.
Karanfil çayı nasıl demlenir?
Günlük tüketimde 1-2 fincan karanfil çayı, sağlık faydalarından optimal şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir. Tatlandırmak için bir çay kaşığı bal veya birkaç damla limon eklemek, çayın lezzetini artırabilir.
Malzemeler:
- 1 tatlı kaşığı karanfil tomurcuğu (veya toz halinde karanfil)
- 1 su bardağı su
Suyu kaynatın ardından kaynar suyun üzerine karanfil ekleyin. 5-10 dakika demledikten sonra süzüp tüketin.