Barcelona metrosunda elektrik arızası kaynaklı duman paniği: 39 kişi hastaneye kaldırıldı

Barcelona metrosunda elektrik sistemindeki yangın, iki istasyonun tahliyesine yol açtı; duman nedeniyle 39 yolcu hastaneye kaldırıldı; seferler normale döndü.

Yayın Tarihi: 28.07.2026 12:05
Güncelleme Tarihi: 28.07.2026 12:05

Barcelona metrosunda elektrik arızası kaynaklı duman paniği: 39 kişi hastaneye kaldırıldı

Barcelona metrosunda elektrik sisteminde çıkan yangın yolcuları tahliye ettirdi

Barcelona'da metro hattındaki elektrik sisteminde meydana gelen yangın, vagonları yoğun dumanla doldurdu ve iki istasyonun tahliye edilmesine neden oldu. Yolcuların acil çıkış kapılarını kendi imkanlarıyla açtığı, raylara inerek tünelden yürüyerek perona ulaştıkları belirtildi.

olayın seyri:

Yangın sırasında bazı yolcuların tünelde hiçbir şey göremediğini, ilerleyebilmek için cep telefonlarının ışığını kullandıklarını aktardığı kaydedildi. Yolcuların yaklaşık 200 metre yürüdüğü, bu grubun içinden 39 kişinin sağlık kuruluşlarına sevk edildiği bildirildi. Acil Sağlık Sistemi (SEM) ekipleri ise metrodaki toplam 129 yolcunun hafif yaralandığını tespit etti.

müdahale ve seferlerin durumu:

İtfaiye teknik şefi Sebastia Massaguer, yangının söndürüldüğünü ve tünelin havalandırıldığını açıkladı. Barcelona Toplu Taşıma Kurumu (TMB) tarafından yapılan açıklamada, seferlerin sabah erken saatlerden itibaren normale döndüğü, yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Olayla ilgili resmi ekiplerin müdahalesi ve yolcu tahliyesi hızlı biçimde gerçekleştirildiği, sağlık ekiplerinin olay yerinde ilk müdahaleyi yaptığı ve gerekli hastane sevklerinin yapıldığı vurgulandı. Soruşturma tamamlandığında yangının teknik nedenleriyle ilgili daha ayrıntılı bilginin kamuoyuyla paylaşılacağı aktarıldı.

İspanya'nın Katalonya özerk bölgesinin başkenti Barcelona'da metro hattındaki elektrik sisteminde...

İspanya'nın Katalonya özerk bölgesinin başkenti Barcelona'da metro hattındaki elektrik sisteminde çıkan yangın nedeniyle iki istasyon tahliye edilirken, tünelden yürüyerek çıkarılan yolculardan 39'u hastanelere sevk edildi.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.