Bangladeş'te Sel Alarmı
Bangladeş'in güneydoğusunda meydana gelen şiddetli yağışlar ve taşan nehirler, tarihi bir sel felaketine yol açtı. Feni, Cumilla ve Noakhali bölgelerinde birçok yol ve yerleşim yeri su altında kaldı. Bu felaket nedeniyle 1,5 milyondan fazla kişi mahsur kaldı.
Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
Bangladeş Sınır Muhafızları (BGB), selden etkilenen bölgelerdeki durumu yakından takip ediyor ve kurtarma çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. Kurtarma ekipleri, acil ihtiyaçlar için bölgeye yardım gönderiyor.
Su Seviyesi Tehlikeli Boyutlara Ulaştı
Bangladeş Su Geliştirme Kurulu yetkilileri, bazı nehirlerde su seviyelerinin tehlikeli boyutlara ulaştığını belirtti. Sel Tahmin ve Uyarı Merkezinin (FFWC) mühendislerinden Sarder Udoy Raihan, "Şu an 5 bölgede ani sel baskınları yaşanıyor ve bu bölgelerdeki nehir seviyelerinin önümüzdeki 24 saat boyunca tehlikeli seviyenin üzerinde kalması bekleniyor," dedi.
Hava Durumu Uyarısı
Bangladeş Meteoroloji Dairesi, şiddetli yağışların bir gün daha etkili olacağını ve durumun daha da kötüleşebileceğini bildirdi. Yetkililer, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.
Bangladeş'te yaşanan bu durum, acil yardım çağrısı yapılmasını gerektiriyor. Hükümet ve sivil toplum kuruluşları, felaketin etkilerini en aza indirmek için gece gündüz çalışıyor.