Bangladeş'te Seller, 350 Binden Fazla Kişiyi Etkiliyor

Bangladeş'in güneydoğusundaki seller, 350 binden fazla insanı gıda ve içme suyu krizine soktu. İklim değişikliği etkili.

Yayın Tarihi: 25.08.2024 14:19
Güncelleme Tarihi: 25.08.2024 14:19

Bangladeş'te Seller, 350 Binden Fazla Kişiyi Etkiliyor

Bangladeş'teki Sel Felaketi ve Sonuçları

Bangladeş'in güneydoğusunda meydana gelen şiddetli yağışlar ve nehir taşmaları, 350 binden fazla insanı gıda ve temiz içme suyu sıkıntısıyla karşı karşıya bıraktı.

Yıkıcı Etkiler ve Şehirler

Dhaka Tribune'ün haberine göre, Moulvibazar bölgesine bağlı Kulaura, Kamalganj, Rajnagar ve Juri şehirleri, sel felaketinden olumsuz etkilenmiş durumda. Sel suları Moulvibazar'da çekilmeye başlasa da, düşük rakımlı bölgelerde yaşayan 350 binden fazla insan, gıda ve içme suyu krizini derinlemesine yaşıyor.

En Çok Etkilenenler

Söz konusu durum özellikle nehir kıyılarında ve sulak alanlarda yaşamaya çalışan insanlar için son derece zorlayıcı hale geldi.

Hükümetin Tepkisi ve Hasarın Boyutu

Sel felaketi, 50'den fazla bölgedeki 212 köyü etkileyerek büyük hasara yol açtı. Ancak Bangladeş hükümeti, maddi zararın boyutuna ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

İklim Değişikliği ve Muson Yağmurları

Her yıl haziran-eylül döneminde etkili olan muson yağmurları, ülke genelinde büyük hasara yol açarken, bilim insanları son yıllarda görülen düzensiz ve aşırı yağışların iklim değişikliği ile doğrudan ilgili olduğunu belirtiyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı