Bangladeş'te geçici hükümete başdanışman sıfatıyla başkanlık eden Muhammed Yunus, Myanmar askeri yönetim lideri General Min Aung Hlaing ile yaptığı görüşmede, depremin ağır hasar bıraktığı Myanmar’a daha fazla insani yardım sağlamaya hazır olduklarını belirtti.
Dhaka Tribune tarafından aktarılan habere göre, Yunus ve Min, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen Bengal Körfezi Çok Sektörlü Bilimsel, Teknik ve Eğitim İşbirliği Örgütü (BIMSTEC) toplantısı marjında bir araya geldiler.
İkili, deprem sonrası Myanmar'a sağlanacak insani yardımları detaylı bir biçimde görüştü. Myanmar askeri lideri Min'e, depremlerin yol açtığı can kayıpları nedeniyle taziyelerini ileten Yunus, Myanmar halkına daha fazla insani yardım, ekipman ve arama kurtarma ekibi desteği sağlayacaklarını ifade etti.
Yunus, "Daha fazla insani yardım ve destek sağlamaya hazırız. Gemilerimiz hazır," şeklinde konuştu.
Ayrıca, görüşme sırasında ikilinin, Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanlar (Rohingya)'ın Myanmar'a geri gönderilmesine yönelik çabaları da ele aldığı kaydedildi.
Myanmar'ın orta kesimindeki Sagaing bölgesi yakınlarında, 28 Mart'ta 7,7 ve 6,4 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti. Depremler komşu ülkeler Tayland ve Çin'de de şiddetli biçimde hissedildi. Bu depremler, ülkede büyük yıkıma neden oldu ve şu ana kadar 3,354 kişinin hayatını kaybettiği, 4,850 kişinin ise yaralandığı bildirildi.