Bandırma ve Edremit, zeytin ve zeytinyağı sektöründe iş birliğini derinleştirdi
Bandırma Ticaret Borsası'ndan Can Ata Tan liderliğindeki 41 kişilik heyet, Edremit Ticaret Odası ve Borsası'nı ziyaret ederek zeytin ve zeytinyağı sektörüne ilişkin teknik ve kurumsal iş birliği imkânlarını değerlendirdi. Ziyaret, iki ilçenin ekonomik köprülerini güçlendirmeye yönelik somut adımlar içerdi.
Toplantıda odak: markalaşma ve teknik iş birliği
Edremit Ticaret Odası Meclis Salonu'nda gerçekleşen görüşmelerde, bölge ekonomisinin lokomotifi olan zeytin ve zeytinyağı sektörü ana gündem maddesiydi. Toplantıya; Bandırma heyetinin yanı sıra Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, Meclis Başkanı Bayram Kayahan ve Edremit Ticaret Borsası Başkanı A. Tarkan Denizer ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Görüşmeler sırasında özellikle Bandırma bölgesinde yetişen Edincik Su Zeytini üzerine yürütülen markalaşma projeleri değerlendirildi ve karşılıklı teknik bilgi paylaşımının önemi vurgulandı.
Saha incelemeleri: üretimden araştırmaya geniş bir perspektif
Toplantının ardından heyet, üretim ve araştırma süreçlerini yerinde görmek üzere Nermin Hanım Zeytinliği, Zeytincilik Yetiştirme İstasyonu ve Edremit Meslek Yüksekokulu gibi kritik durakları ziyaret etti. Bu saha incelemeleri, üretim teknikleri, modern tarım altyapısı ve akademik araştırma faaliyetleri hakkında doğrudan gözlem ve bilgi aktarımı sağladı.
Protokol ve tadım etkinliği
Ziyaretin sonunda protokol üyeleri arasında karşılıklı plaket takdimi yapıldı; Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan'a plaket sundu. Program, Edremit Ticaret Odası bünyesindeki Zeytinyağı Analiz Laboratuvarı'nda düzenlenen özel bir tadım etkinliğiyle sona erdi. Bu etkinlikte katılımcılara, kaliteli ve kusurlu zeytinyağını ayırt etmeye yönelik profesyonel ve uygulamalı bilgiler aktarıldı.
Beklenen etkiler
Gerçekleşen ziyaret, markalaşma çabalarının güçlendirilmesi, üretim ve analiz kapasitelerinin paylaşılması ile iki bölge arasında sürdürülebilir iş birliklerinin geliştirilmesi açısından önem taşıyor. Hem üreticiler hem de akademik paydaşlar arasındaki yakın temas, teknik bilgi transferi ve ortak projeler için zemin hazırlıyor.
Sonuç olarak, Bandırma ile Edremit arasındaki bu temaslar, zeytin ve zeytinyağı değer zincirinin hem yerel hem de bölgesel düzeyde daha rekabetçi ve koordineli hale gelmesine katkı sağlamayı hedefliyor.
BANDIRMA TİCARET BORSASI’NDAN 41 KİŞİLİK HEYET, EDREMİT TİCARET ODASI VE BORSASI’NI ZİYARET EDEREK SEKTÖREL TEMASLARDA BULUNDU. ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜNDE MARKALAŞMA İLE TEKNİK İŞ BİRLİĞİNİN ELE ALINDIĞI ZİYARETTE, İKİ İLÇE ARASINDAKİ EKONOMİK KÖPRÜLER GÜÇLENDİRİLDİ.