Bandırma'nın din hizmetlerinde yeni dönem: Yunus Acar göreve başladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinden Bandırma İlçe Müftülüğü'ne atanan Dr. Yunus Acar, 31 Temmuz'da göreve başladı; mesleki geçmişi ve akademik çalışmaları öne çıkıyor.

Yayın Tarihi: 06.08.2026 15:38
Güncelleme Tarihi: 06.08.2026 15:38

Bandırma'nın din hizmetlerinde yeni dönem: Yunus Acar göreve başladı

Atama ve görev başlangıcı:

Bandırma İlçe Müftülüğü görevine Dr. Yunus Acar atandı. Dr. Acar, 31 Temmuz itibarıyla yeni görevine başladı. Atama, önceki ilçe müftüsü Dr. Abdülhamit Pehlivan'ın görevinden ayrılmasının ardından gerçekleşti.

Mesleki geçmişi:

1972 doğumlu olan Dr. Yunus Acar, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur. İmam-hatip, vaiz, ilçe müftüsü ve il müftü yardımcısı olarak çeşitli görevlerde bulundu. 2019-2022 yılları arasında Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu'nda Din Hizmetleri Ataşesi olarak görev yaptı ve son olarak Marmaris İlçe Müftüsü olarak hizmet verdi.

Kişisel bilgiler ve yetkinlikleri:

Din Eğitimi alanında doktora derecesine sahip olan Dr. Acar, evli ve üç çocuk babasıdır. Çalışma yaşamı ve ataması, Bandırma'da yürütülecek din hizmetlerinin idari ve eğitsel yönlerine odaklanan bir dönem başlatmayı amaçlıyor. Dr. Acar'ın Arapça ve İngilizce bilmesi, ulusal ve uluslararası iletişimde avantaj sağlıyor.

BANDIRMA İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ GÖREVİNE ATANAN DR. YUNUS ACAR, GÖREVİNE BAŞLADI

BANDIRMA İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ GÖREVİNE ATANAN DR. YUNUS ACAR, GÖREVİNE BAŞLADI

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.